Freek Vos: ‘Dit zijn hele belangrijke dagen’

| 24-03-2016

“Drukke dagen zijn het niet, maar wel hele belangrijke. We spelen ergens om en dat is altijd het leukste.” Het zijn de woorden van Landstede Basketbal-forward Freek Vos, die niet alleen donderdag met het eerste team de topper tegen Donar speelt. Ook staat voor hem zondag de bekerfinale met U20 op het programma. In het eigen Landstede Sportcentrum is Den Bosch dan de tegenstander. “Ik heb er enorm veel zin in”, zegt hij.

© Annet van Raalten

Twee wedstrijden in vier dagen, dat lijkt op het eerste oog een aardige belasting. Freek Vos is een andere mening toegedaan, want hij vindt het allemaal wel meevallen. Donderdag wacht eerst de wedstrijd met de hoofdmacht van Landstede Basketbal, waarna zondag de bekerfinale met Basketball Academy Zwolle U20 wacht. “Ach, er zitten nog twee dagen tussen, dus dat valt wel mee. Ik heb het wel eens drukker gehad”, lacht Vos. De forward kijkt allereerst uit naar het duel van donderdagavond tegen Donar. Niet alleen omdat het een regelrechte topper is, maar ook omdat de tribunes van het Landstede Sportcentrum zo goed als vol zitten. “Ik heb wel eens voor zoveel publiek gespeeld, bijvoorbeeld in Groningen. Maar niet in Zwolle, dus dat wordt nieuw. Het lijkt me echt enorm vet om te spelen. Gaaf.”

Vos verwacht een spannend, misschien wel bloedstollend duel. Weet Landstede het duel te winnen, dan passeert het Donar op de ranglijst. “De trainer heeft er wel over gesproken, dat dit een hele mooie wedstrijd wordt. En dat we er van moeten genieten. Maar uiteindelijk gaat het gewoon om de punten en die willen we erg graag pakken”, aldus Vos. Wanneer de wedstrijd tegen Donar ten einde is, gaat de blik van de 19-jarige basketballer direct op de bekerfinale van het U20-team. In het eigen Landstede Sportcentrum speelt de ploeg zondag tegen de leeftijdsgenoten van Den Bosch. “Het is wel een beetje apart, omdat we alleen een klein toernooitje van twee wedstrijden hebben gespeeld om in de finale te komen. Maar een finale is een finale.”

© Annet van Raalten

Zaterdag trainen de Zwolse jongelingen nog eenmaal, om zondag op te gaan voor de eindstrijd. Vos, die al volwaardig onderdeel is van de hoofdmacht, verwacht geen aanpassingsproblemen. Hij is zelfs aanvoerder van de ploeg. “Het U20-team is een beetje een bij elkaar geraapt zooitje, vanuit U18 en U24. De meesten ken ik echter wel, dus ik verwacht dat het gewoon goed gaat. En we hebben zaterdag nog om de puntjes op de i te zetten.” Het duel tussen Landstede Basketbal en Donar begint donderdag om 20.00 uur. De bekerfinale van Basketball Academy Zwolle U20 start zondag om 19.00 uur. “Als wij doen wat we normaal gesproken kunnen, dan gaan we die finale winnen”, sluit Vos hoopvol af.

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Freek Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws