Frans Siemens sportvrijwilliger van 2012

| 01-02-2013

Frans Siemens is tijdens de tweede editie van het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar in Zwolle. De vrijwilliger van Schaatsvereniging Zwolle was samen met Jan Berendsen en Jan Pieterman genomineerd voor de prijs. Siemens dankte zijn nominatie voor alle functies die hij vervult bij de schaatsvereniging.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In een volgepakt Landstede Sportcentrum was de spanning van de drie gezichten af te lezen. Jan Berendsen van voetbalvereniging SV Zwolle, Jan Pieterman van voetbalvereniging WVF en de uiteindelijke winnaar Frans Siemens verdienden alle drie de prijs. Maar laatstgenoemde was uiteindelijk de gelukkige. Hij werd door wethouder Gerrit Piek uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar. “Zonder jeugd is er geen volwassen sport. Er zijn daarom ook weinig momenten waarop ik nee zeg, de jeugd heeft dat nodig.”

Vrijwilliger Frans Siemens is al vele jaren starter en jurylid voor Schaatsvereniging Zwolle. Met name bij pupillenwedstijden start hij in de geest van de wedstrijd. Hij knijpt een oogje toe wanneer een pupilletje misschien niet helemaal stil staat of iets te vroeg weg gaat. Dit alles om de kinderen het plezier in de sport te laten houden en een mooie basis te creëren voor als ze ouder zijn. Wanneer er voor de sport in Zwolle een beroep op Frans wordt gedaan - bijvoorbeeld het scholierenkampioenschap - staat Frans klaar, zodat het evenement met een officiële starter kan plaats vinden. Frans staat voor Schaatsvereniging Zwolle symbool voor de vrijwilliger die elke vereniging en de sport nodig heeft.

© Annet van Raalten
Schaatsen, Schaatsvereniging Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws