Frans Ruth blijft hoofdtrainer HV Zwolle

| 21-03-2017

Frans Ruth is ook aankomend jaar trainer van de heren van Travelbags/HV Zwolle. De coach, die afgelopen weekend met zijn team het kampioenschap in de tweede klasse A veiligstelde, gaat daarmee beginnen aan zijn tweede seizoen bij de fusieclub. Danielle ter Haar, op dit moment ook onderdeel van de technische staf, heeft aangegeven te vertrekken. “Dat is jammer, maar begrijpelijk”, zegt Ruth.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ruth werkte nauw samen met Ter Haar, maar vanwege werkomstandigheden moet laatstgenoemde haar taken na dit seizoen neerleggen. “Dat is een weloverwogen keuze, vooral omdat Danielle een eigen bedrijf heeft. En als je moet kiezen tussen werk en hobby, dan is de keuze snel gemaakt”, reageert Ruth begripvol. Zelf heeft hij vooral zin om door te gaan, helemaal nu zijn ploeg afgelopen zondag kampioen werd. Dat was geen verrassing, aangezien vanaf de eerste competitiewedstrijd duidelijk was dat de Zwollenaren de beste waren. Net na de kerstvakantie kwam er even een kink in de kabel, maar de twee achtereenvolgende nederlagen brachten allesbehalve crisis. Tegen Donar 2 werd er zondag gewonnen en zodoende is HV Zwolle niet meer te achterhalen.

Door het kampioenschap promoveren de Zwolse heren naar de eerste klasse. Ruth is al druk bezig om die opmars tot een succes te maken. “Arjan Leusink voegt zich bij de technische staf van heren 1. Hij is op dit moment nog trainer van heren 2. En we kijken nog naar oud-handballers, waarmee we de staf van nog meer mankracht kunnen voorzien. We zijn druk bezig, ook om het voor de lange termijn rond te krijgen”, zegt Ruth. De coach kijkt met veel vertrouwen vooruit naar het avontuur in de eerste klasse. “De eerste prioriteit is om erin te blijven en ik ben ervan overtuigd dat het kan. Er zit nog veel potentie in deze groep en we zoeken daarnaast naar spelers van buitenaf. Misschien zorgt het kampioenschap ook wel voor aantrekkingskracht. Dat hoop ik in ieder geval wel.”

Handbal, HV Zwolle, Frans Ruth

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws