Frank Evenblij presenteert zesde SportGala

| 12-12-2016

Frank Evenblij presenteert zaterdag 4 februari 2017 de zesde editie van het SportGala Zwolle. De sportliefhebber is bij het grote publiek vooral bekend geworden als Jakhals van De Wereld Draait Door. Daarna maakte hij tal van eigen programma’s, waaronder de fraaie reeks Evenblij met… Samen met Erik Dijkstra presenteert hij het onconventionele sportprogramma Bureau Sport, dat in de traditie van Holland Sport ook leuke televisie is voor niet-sportfanaten.

© Frank Ruiter

De 38-jarige Evenblij valt niet alleen op wegens zijn verschijning (een stevig postuur), maar vooral door zijn innemende manier van interviewen. Hij wint ogenschijnlijk makkelijk het vertrouwen van zijn gesprekspartners, maar imponeert tegelijk door zijn uitermate zorgvuldige voorbereiding. Frank Evenblij is niet zelden erg geestig, maar nooit ten koste van zijn gast, en altijd met open vizier. Tegenwoordig vormt hij niet alleen met Erik Dijkstra een sterk presentatieduo, want op Ziggo Sport is hij ook elke maandag samen met Jack van Gelder te zien. In het sportprogramma Peptalk blikken de heren terug op de afgelopen sportweek. Dit doet Evenblij op volledig eigen wijze, waardoor er ook de nodige dosis humor vanaf straalt.

De zesde editie van het SportGala Zwolle wordt zaterdag 4 februari 2017 gehouden in het Zwols ‘Theater van de Sport’, oftewel het Landstede Sportcentrum. Stichting Sportief Zwolle is opnieuw de organiserende partij en wordt ondersteund door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het sportevenement. Het thema tijdens het zesde SportGala Zwolle is ‘Bluefinger Grand Slam’. Naast de sportverkiezing is uiteraard ook de ondertekening van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle een belangrijk onderdeel. Het aandragen van kandidaten voor de verkiezing en het Gouden Sportboek is nog mogelijk tot en met woensdag 21 december 2016 via www.sportgalazwolle.nl.

Publiekskaarten voor de zesde editie van het SportGala Zwolle zijn nu te bestellen via www.sportgalazwolle.nl/kaarten.

Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws