Francin Hoefmans maakt mooiste sportfoto

| 21-01-2012

De mooiste sportfoto van 2011 is gemaakt door Francin Hoefmans. Dit is zaterdag bekend gemaakt tijdens de eerste editie van het SportGala Zwolle. Hoefmans maakte de foto tijdens de eerste competitiewedstrijd in de districtspoule van zwemvereniging Swol. Op de foto is zwemmer Wouter Oversteegen van Swol 1894 te zien in een winnende race op de vlinderslag. De foto werd eerder al uitgeroepen tot Yelloo Sportfoto van de maand oktober.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De foto van Hoefmans won het tijdens de verkiezing van een judofoto van Bert Ridder en een foto van Nico Baptist, waarop twee acrogymmers te zien zijn. De sportfoto van de maand oktober werd vanwege diezelfde uitverkiezing uitvergroot op een doek en mooi gespannen in een steigerframe. Deze foto hangt op dit moment in het Aa-bad, maar is uiteindelijk bestemd voor het nieuwe zwembad van de zwemvereniging.

Winnares Hoefman was na het horen van de uitslag enorm blij met de door Erik Hulzebosch uitgereikte award, maar leek toch enigszins verbaasd. "En het is alleen maar hobby", zegt de winnares. Op de winnende foto is zwemmer Wouter Oversteegen te zien, die op dat moment bezig is aan zijn winnende race op de vlinderslag. Hoefman kreeg de winnende foto opnieuw op een doek, gespannen in een steigerframe.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Sportief Zwolle, Yelloo Sportfoto van de Maand, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws