Fraaie kopgoal Jesper Drost voor Oranje

| 04-03-2010

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft woensdag Griekenland met 2-0 verslagen. Tijdens het oefenduel in Hilversum was de ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg duidelijk een maatje te groot voor de Grieken. Jesper Drost, speler van FC Zwolle A1, kwam na een uur in het veld en maakte gelijk het tweede doelpunt namens Oranje.

Onder 17 had in de eerste helft constant het initiatief. De Grieken wachtten geduldig op balverlies van Oranje en kwamen er dan snel uit. Slechts één keer leverde het gevaar op. Doelman Hobie Verhulst herstelde net op tijd een communicatiefout met Sven Nieuwpoort. Hoewel Nederland domineerde, had het team moeite kansen te creëren. De 1-0 na bijna een half uur spelen, kwam dan ook uit de lucht vallen. Davy Klaassen kopte een knappe voorzet van Ouasim Bouy tegendraads binnen. Een minuut later was de spits opnieuw gevaarlijk. Met een knappe voetbeweging speelde hij zichzelf vrij, maar het daaropvolgende schot ging net naast.

© Ons Oranje

Na rust had Oranje helemaal niets meer te duchten van de tegenstander. Onder 17 zette de Grieken voortdurend onder druk, waardoor ze nauwelijks nog over de middenlijn kwamen. Het leverde een zeldzaam rustige invalbeurt op voor doelman Wouter Dronkers. Binnen vijf minuten kreeg Nederland een enorme kans. Na een korte corner kwam de bal via Chris Gurkan bij Fabian Sporkslede. De invaller schoot echter van dichtbij over. In de 62ste minuut viel alsnog de verdiende tweede treffer. Een actie op snelheid van Lesley de Sa werd door Jesper Drost goed op waarde geschat. De speler van FC Zwolle, koud drie minuten in het veld, kopte fraai raak. Het betekende de beslissing in het duel, dat door het grote krachtsverschil nauwelijks spannend te noemen was.

KNVB-coach Albert Stuivenberg was na afloop tevreden met het resultaat, maar had ook enkele verbeterpunten gezien. “We hadden te weinig rust in het spel, waardoor we veel onnodige fouten maakten. Dat lag wellicht ook aan het zachte veld. Meestal werkt dat niet in het voordeel van de aanvallende ploeg. Verdedigend stond de ploeg echter erg goed. We hebben niets weggegeven. Dat schept vertrouwen voor de eliteronde later deze maand in Tsjechië. Als we hadden verloren, waren we daar met een slecht gevoel naar toe gegaan. Dat is nu natuurlijk anders, al moeten we ons niet blind staren op het resultaat. We moeten nog een aantal stappen maken.”

Voetbal, FC Zwolle, KNVB, Jesper Drost, Oranje, Nederlands elftal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws