Foto’s en video: Finaledag schoolvoetbal

| 25-04-2012

De 42ste editie van het Zwolse schoolvoetbaltoernooi zit er weer op. Woensdag stond de finaledag op het programma in het FC Zwolle Stadion en die leverde louter blije gezichten op. Een finaledag kent natuurlijk verliezers en chagrijnige gezichten, maar de spelvreugde spatte er bij de vele jongens en meisjes uit de basisschoolgroepen 5 tot en met 8 vanaf. De prijzen werden bovendien eerlijk verdeeld, want in de vier verschillende finalecategorieën stond vier keer een andere school op de hoogste trede van het podium.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De belangrijkste prijs, die bij de jongens groep 7 en 8, ging naar de Koningin Emmaschool. In de allerlaatste wedstrijd van het toernooi, georganiseerd door SportService Zwolle, was er niet echt sprake van een betere partij. Nadat FC Zwolle-speler Bram van Polen had gefloten voor de aftrap zette de Emmaschool direct aan, maar het team van de Schatkamer had het defensief goed voor mekaar. En kwam er toch een schot op goal, dan was de keeper van de Schatkamer een sta-in-de-weg als een echte meneer. Na een kwart wedstrijd moest hij echter toch passen op een schot van ver buiten de zestien, die onbereikbaar hoog in het doel vloog. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd, ondanks verwoedde pogingen om de gelijkmaker te forceren.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Afgelopen weken hebben maar liefst 3.200 leerlingen in vier wijkvoorrondes gestreden voor een plekje in de finale. Bij voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC/Zwolsche Boys en SV Zwolle was het op woensdagen een spannende strijd, met slechts enkele finalisten als gevolg. Van iedere wijkvoorronde plaatsten de beste teams per categorie zich voor de finale in het FC Zwolle Stadion. Bij de meisjes in groep 5 en 6 ging de eindstrijd tussen het team van Aquarel en Campherbeek nadat zij beide de halve finale met penalty’s hadden weten te overleven. Na een doelpuntloos gelijkspel moesten strafschoppen opnieuw de beslissing brengen. Daarin bleken de meiden van Campherbeek net iets beter.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Ook de titelstrijd bij de jongens in groep 5 en 6 moest vanaf de penaltystip worden beslist. De jongens van Vrije School Michaël en Smaragd 1 hadden zich in de finale vakkundig op 0-0 gehouden. Na een zenuwslopende serie gingen de jongens van Vrije School Michaël uiteindelijk met de prijs lopen en dat leidde tot grote vreugde in het blauwe kamp. Ook blije gezichten bij de meiden (groep 7 en 8) van de Octopus, die Bron-Matenburcht in de finale wisten te verslaan. Na 0-0 moesten ook hier penalty’s worden getrapt en daar was Octopus net iets beter in. Het team plaatste zich daardoor voor de regiofinale op woensdag 9 mei in Vaassen. De Emmaschool verdedigt dan de Zwolse eer als winnaar van de jongens.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Meisjes groep 5-6
1. Campherbeek
2. Aquarel

Jongens groep 5-6
1. Vrije School Michael
2. Smaragd 1

Meisjes groep 7-8
1. Octopus
2. Bron-Matenburcht

Jongens groep 7-8
1. Koningin Emma
2. Schatkamer

Voetbal, SportService Zwolle, Bram van Polen, FC Zwolle Stadion, Schoolvoetbal, Schoolsporttoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws