Foto en zijn verhaal: ‘In de hoofdklasse blijven’

| 10-09-2019

Sparta begon zaterdag aan de veldcompetitie en deed dat met een knappe 22-21 overwinning op Nic. Trainer Henco Pullen was tevreden over zijn ploeg, waarmee hij zich vooral aan het voorbereiden is op de zaalcompetitie. In de rubriek ‘Foto en zijn verhaal’ blikken wij terug op de start en vooruit op de rest van het seizoen.

Henco, de competitie is begonnen. Het ging niet vanzelf, of wel?
“Nee, maar dat hadden we ook niet verwacht hoor. We zijn in de voorbereiding zoekende geweest en Nic. heeft ook gewoon een goed team. We konden zien waar we staan en wat dat betreft zijn we goed begonnen.”

Op wat voor vlak zijn jullie nog zoekende?
“Linda Elgersma en Dion Westening zijn natuurlijk gestopt en die posities moeten door anderen worden opgevuld. Dat moest passen en het kost tijd om dat voor elkaar te krijgen. Lisa Kouwenberg is nog niet fit, dus die speelt ook nog niet. Er wordt steeds meer duidelijk, maar we moeten afwachten wanneer Lisa weer aanhaakt. Daar hangt wel wat vanaf.”

De voorgaande jaren lag de focus tijdens de veldcompetitie al op de zaal. Is dat nu weer zo?
“Ja, daar werken we weer naar toe. De voorgaande twee seizoenen hebben we dat ook gedaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Natuurlijk willen we iedere wedstrijd op het veld winnen, maar we proberen het team ook sterk te maken. Vanaf oktober gaan we al één keer per week in de zaal trainen, want we moeten het heel erg opbouwen. Fysiek, maar eigenlijk op alle vlakken. We trainen ontzettend hard.”

© Jan Burgman Fotografie

In de zaal wacht de hoofdklasse, dus het wordt een bijzonder seizoen toch?
“Dat wordt het zeker. We moeten nog stappen maken, maar kijken er natuurlijk erg naar uit. Het wordt ook een kwestie van ervaren, want wij hebben weinig spelers die eerder op dit niveau hebben gespeeld. Uiteindelijk gaan we spelen om in de hoofdklasse te blijven.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen, Foto en zijn verhaal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws