Foto en zijn verhaal: Debutant Van Marle

| 02-09-2019

Jonathan van Marle maakte zaterdag zijn debuut voor hoofdklasser Berkum. De 27-jarige aanvaller won met de Zwolse ploeg met 1-0 van SC Genemuiden, maar het lukte Van Marle niet om doel te treffen. In de rubriek ‘Foto en zijn verhaal’ blikken wij terug op zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Berkum.

Jonathan, jouw eerste wedstrijd is achter de rug. Ben jij tevreden over het verloop?
“Ja, gewonnen he, dan is het al gauw goed. Ik had wel een beetje verwacht dat het zo zou lopen. In het eerste half uur waren we de bovenliggende partij en kregen we de betere mogelijkheden. We hadden in die fase de 2-0 kunnen maken. Ik ook ja, ik had ‘m wel in kunnen koppen inderdaad. Uiteindelijk misten we wat scherpte om de tweede te maken, waardoor er voor ons doel ook nog één of twee hachelijke momenten ontstonden. Al met al was het wel een terechte overwinning.”

Ben je voor zo’n eerste wedstrijd nog een beetje zenuwachtig?
“Haha, dat valt wel mee eigenlijk. Natuurlijk heb je gezonde wedstrijdspanning, maar dat heb ik altijd. Ik had vooral heel veel zin om te spelen, omdat het eindelijk weer ergens om ging.”

Waarom ben je eigenlijk van WHC naar Berkum gegaan?
“De voornaamste reden was toch wel dat ik graag in de hoofdklasse wilde blijven spelen. Er is zeker een verschil met de eerste klasse. In kwaliteit binnen de selectie bijvoorbeeld, maar ook zeker de ambiance. Daarnaast zocht Berkum al langer contact en ik had nog wel oren naar een nieuw avontuur. Na een aantal goede gesprekken met de trainer en de club heb ik de beslissing genomen.”

© Jan Burgman Fotografie

Wat verwachten jullie van dit seizoen?
“Het is nog een beetje lastig te zeggen, want ik denk dat wij gedurende het seizoen beter worden. Daarnaast heb je nog de ploegen die uit Amsterdam, Purmerend en Volendam, waar we eigenlijk niets van weten. Ik denk dat het nog wel even duurt voor we in kunnen schatten hoe goed we echt zijn. We hebben het ook nog geen enkele keer over een doelstelling gehad. Dat komt wel.”

Maar goed, de kop is eraf!
“Ja inderdaad en we zijn tevreden. Nu kunnen we toe gaan werken naar de rest van het seizoen en proberen automatismen erin te brengen. Ik denk echt dat wij alleen maar beter gaan worden.”

VV Berkum, Voetbal, Foto en zijn verhaal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws