FLY4U organiseert speciale dag in Drachten

| 02-09-2013

De jaarlijks terugkerende Zwolse Halve Marathon, het is alweer even geleden. Rond de editie van 2013 zamelde hardloopgroep Warmlopers geld in voor stichting FLY4U, waardoor 120 kinderen aanstaande zaterdag in Drachten een mooie dag kunnen beleven. “Er worden kinderen verwacht uit Zwolle en Friesland, die kunnen genieten van een spetterend programma”, laat voorzitter Karsten Dijkstra weten.

De hoofdmoot van dat spetterende programma ligt aanstaande zaterdag op een vlucht boven Drachten. De deelnemende kinderen nemen daarbij als een echte copiloot plaats naast de echte piloot. “FLY4U is een initiatief vanuit Vliegclub Fryslân, dat deze vliegdag ook organiseert. Dit is, na de succesvolle eerste editie, de tweede keer dat we zo’n dag houden”, vertelt Dijkstra. De kinderen die voor deze dag in aanmerking komen zijn geselecteerd door verschillende maatschappelijke organisaties en hulpverleners uit de regio Zwolle. Een hulpverlener omschrijft de situatie van één van de aangemelde kinderen: “Moeder, oma en dochter wonen samen. Haar jongere broertje is uit huis geplaatst en dit heeft veel impact op deze meid gehad. Ze leven van een bijstandsniveau, krijgen weekgeld en staan onder bewindvoering.” Stichting FLY4U geeft kinderen als dit meisje een onbezorgde dag op vliegveld Drachten.

De jonge stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân. Deze stichting heeft als doel het organiseren van vliegactiviteiten voor personen die, om wat voor reden dan ook, een positieve impuls goed kunnen gebruiken. Vorig jaar vlogen de piloten met 80 kinderen in kwetsbare omstandigheden, dit jaar worden dit er zelfs 120. “Als piloot ervaar ik een ongelooflijk gevoel van vrijheid, deze ervaring wil ik ook graag aan kinderen geven die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken”, aldus Zwollenaar Karsten Dijkstra. Naast de vlucht kunnen de kinderen ook meedoen aan tal van verschillende activiteiten. Zo kunnen ze klimmen, op de vluchtsimulator, dansen, spelen en knutselen.

Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Warmlopers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws