'Flink zweten geblazen' rond Grachtenrace

| 29 Dagen geleden.

De elfde editie van de Volvo Zwolse Grachtenrace is zaterdag een groot succes geworden. In totaal deden er zeshonderd roeiers mee, die waren verdeeld over liefst zeventig teams. En het was warm, heel warm. “Het was flink zweten geblazen”, zegt Josje Waagmeester namens de organisatie.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De route van de Grachtenrace loopt dwars door de Zwolse grachten en dat maakt het tot een unieke wedstrijd. “Er zijn maar weinig plekken waar je kunt passeren. Het is dus zaak om juist daar je slag te slaan”, vertelt Michel Lublink, slagman van de boot Swolla. Voor die boot was er geen plaats op het podium weggelegd, want het Zwolse team eindigde op de vierde plaats in de eerste klasse en achtste overall. De winst bij de heren ging naar Trewès 2 uit Aldeboarn, terwijl Lyts Frisia uit Its Heidenskip bij de dames de beker pakte. De dames van Swolla eindigden op een zesde plaats in de eerste klasse en dertiende overall. Team Witte Beer, ook afkomstig uit Zwolle, werd zevende in de eerste klasse en veertiende overall.

De organisatie kijkt terug op weer een geslaagde dag, zo stelt Waagmeester. “Als organisatie zijn we erg trots op de deelnemers, maar ook op de samenwerking met vrijwilligers, inwoners van de binnenstad, de gemeente, Rijkswaterstaat en onze sponsoren. Alleen al de tewaterlating van alle sloepen is elk jaar weer een logistieke uitdaging. We zijn zeer dankbaar dat we wederom kunnen terugkijken op een geweldige editie. Het was al met al een editie om niet te vergeten.”

© Jan Burgman Fotografie
Roeien, Zwolse Grachtenrace

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws