Flemming schiet PEC Zwolle ronde verder

| 30-10-2018

Mede dankzij vier goals van Zian Flemming heeft PEC Zwolle dinsdagavond op overtuigende wijze de achtste finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer John van ’t Schip won op bezoek bij De Graafschap met liefst 2-5.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaren namen gelijk het heft in handen en stichtten al in de derde minuut gevaar voor de goal van keeper Agil Etemadi. Echter wist Younes Namli het net niet te vinden. PEC Zwolle bleef in de fase daarna de bovenliggende partij. In de dertiende minuut snelde Denis Genreau zijn man voorbij aan de linkerflank en gaf de bal strak voor in de richting van Zian Flemming. De aanvaller wist op zijn beurt het net wél te vinden: 0-1. Tien minuten later was het wederom Genreau die Flemming wist te vinden, ditmaal via een steekpass. Met een schijnbeweging was de jonge spits Bart Straalman en Etemadi te slim af en kon makkelijk afronden: 0-2.

Pas na een half uur spelen wist de thuisploeg voor het eerst een kans te creëren. Via een snelle combinatie werden de Doetinchemmers gevaarlijk in het Zwolse strafschopgebied, maar tot een treffer kwam de thuisploeg niet. Na kansen van Mike van Duinen en Denis Genreau gooide De Graafschap haar eigen ruiten in. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door Flemming. Hij omspeelde de doelman van De Graafschap en kon eenvoudig de bal binnenschuiven. Door de hattrick van Flemming stond PEC Zwolle halverwege al op een comfortabele 0-3 voorsprong. “Een hattrick maken is heerlijk, maar die had ik al in de rust. Ik wilde nog wel even doorgaan en gelukkig scoorde ik er nog één”, aldus de man van de wedstrijd.

De Graafschap-trainer Henk de Jong greep in de rust in en stuurde twee nieuwe spelers het veld in. Acht minuten na rust viel de bal goed voor De Graafschap. Via een vrije trap kwam de bal op het hoofd van Javier Vet, die deze subtiel over Mike van der Hart heen kopte: 1-3. Vlak na de treffer van de Doetichemmers begon Namli aan een solo, die hem bracht bij het zestienmetergebied van de tegenstander. Daar vond de vleugelaanvaller Van Duinen met een steekbal. De spits kwam vrij voor het vijandige doel en kon simpel afronden. Daardoor was de marge weer gegroeid naar drie: 1-4.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Superboeren lieten het hoofd niet hangen en bleven zoeken naar kansen. Via een voorzet van rechts werd ex-Zwollenaar Erik Bakker gevonden. De middenvelder kon ongestoord afmaken. De Graafschap probeerde er in de tweede helft duidelijk weer een wedstrijd van te maken, maar opnieuw sloeg PEC Zwolle terug. Invaller Gianluca Scamacca vond Van Duinen met een crosspass. De nummer negen van PEC Zwolle kon ongestoord voorgeven en wederom was Flemming het eindstation. Hij kopte de bal achter Etemadi en daarmee zette de smaakmaker van de avond de 2-5 eindstand op het scorebord.

Opstellingen:
De Graafschap: Etemadi, Owusu, S. Nieuwpoort, Straalman (46. L. Nieuwpoort), Tutuarima, Vet, El Jebli, Bakker, Narsingh (46. Hamdaoui), Nijland (71. Serrarens) en Van Mieghem

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam, Paal, Genreau (67. Leemans), Bouy, Hamer (83. Dekker), Namli (60. Scamacca), Flemming en Van Duinen.

Scoreverloop:
13. 0-1 Zian Flemming
23. 0-2 Zian Flemming
44. 0-3 Zian Flemming
53. 1-3 Javier Vet
56. 1-4 Mike van Duinen
63. 2-4 Erik Bakker
71. 2-5 Zian Flemming

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Toeschouwers:
4.345

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, Zian Flemming

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws