Flemming: ‘Dat het zo als een speer gaat...’

| 14-07-2018

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag op overtuigende wijze afgerekend met Excelsior. Op het veld van Wijthmen stond er in de rust al een 4-0 voorsprong op het bord en uiteindelijk eindigde het treffen in een 5-0 zege. “Als je erover na gaat denken, dan geeft het wel even een goed gevoel”, concludeert Zian Flemming, goed voor drie van de vijf goals.

© Annet van Raalten

Er leven na dinsdag toch wat twijfels in en rond Zwolle. De oefenwedstrijd tegen SV Meppen (2-5 nederlaag) heeft de burger nou niet bepaald moed gegeven en dat merk je langs de lijn. Het aantrekken van Vito van Crooij en Clint Leemans geeft dat vertrouwen al een boost en dan moet de wedstrijd tegen Excelsior nog volgen. In die partij laat vooral het middenveld van PEC Zwolle, bestaande uit Leemans, Flemming en Gustavo Hamer, fraaie dingen zien. De Rotterdamse opponent wordt scheel getikt, waardoor ook Mike van Duinen twee keer doel treft. Bij rust is het 4-0, na negentig minuten 5-0. “Als je allemaal voetballers bent, dan valt het zomaar in elkaar. Je hoeft er geen energie in te steken om elkaar aan te voelen en dat zie je”, weet Flemming.

De middenvelder, die deze zomer overkwam van Ajax, is één van de spelers die het publiek laat genieten. Hij is in iedere wedstrijd van de voorbereiding al trefzeker geweest en tegen Excelsior maakt hij er liefst drie. Het is een opvallende start van zijn periode in Zwolle, zo geeft hij zelf ook toe. “In zekere zin wel”, lacht de goalgetter. “Je komt hier natuurlijk heen om goals te maken, maar dat het zo als een speer gaat... Dat verwacht je van te voren ook niet. We spelen lekker samen en ik voel me goed in Zwolle. Al ben ik wel blij om dit weekend weer even terug te gaan naar Amsterdam, haha. Naar mijn ouders, mijn broertje en mijn vriendin, dat is fijn.”

Voorlopig lijkt Flemming op weg naar een basisplaats, net als Hamer en Leemans. Met dat trio wist PEC zaterdag voor het eerst écht te overtuigen en daardoor keerden de supporters met een glimlach op de mond terug naar huis. De weg is nog lang, maar het is duidelijk dat PEC het juiste pad heeft gevonden. “Het was een afgetekende overwinning, want ik denk dat Excelsior vrij weinig te vertellen had. Je ziet dat we stappen maken”, stelt Flemming terecht.

Scoreverloop:
11. 1-0 Mike van Duinen
17. 2-0 Zian Flemming
28. 3-0 Mike van Duinen
43. 4-0 Zian Flemming
52. 5-0 Zian Flemming

Voetbal, PEC Zwolle, Zian Flemming

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws