Fit20 groeit razendsnel na pilot in Zwolle

| 18-09-2013

“Door de grote tevredenheid over de resultaten van de trainingen en de formule, groeit de belangstelling nog elke maand.” Dat zegt David Kuperus, studio-eigenaar en personal trainer van fitnessstudio fit20 in Zwolle. Zo’n vier jaar geleden opende Kuperus de eerste (pilot) vestiging van fit20 in Zwolle en eerder deze maand gingen in Rijswijk de deuren van de twintigste vestiging open.

Fit20 richt zich op de mensen die weinig tijd of zin hebben om te sporten en die niet van omkleden en zweten houden. Volgens fit20 is het namelijk mogelijk om in twintig minuten tijd per week fit te worden en blijven. De sporter krijgt in zijn gewone kleding persoonlijke begeleiding op de fitnessapparatuur. De oefeningen zijn intensief, maar worden heel gecontroleerd in slow motion uitgevoerd. De temperatuur in de ruimte is zeventien graden, waardoor omkleden en douchen niet nodig is. Twintig minuten later sta je weer buiten.

“We merken dat onze klanten niet alleen tevreden zijn over de manier waarop zij worden getraind, maar ook dat die twintig minuten gemakkelijk zijn in te plannen in hun volle agenda. Als ze na enkele weken merken dat die trainingen resultaat opleveren, zie je ook dat ze het aan vrienden en familieleden of collega’s vertellen, die vervolgens weer bij ons komen. Die mensen volgen dan enkele proeftrainingen, raken overtuigd en blijven dan hun trainingen bij ons volgen”, aldus Kuperus.

Fit20 is gebaseerd op High Intensity Training, dat in de jaren zeventig in de Verenigde Staten werd ontwikkeld en gevalideerd is door verschillende wetenschappelijke studies. Bij fit20 krijgt iemand in korte tijd een hoogwaardige trainingsprikkel door een intensieve work-out op fitnessapparatuur. Een fit20-sessie bestaat uit vijf of zes oefeningen (voor de hoofdspiergroepen) die een sporter onder continue begeleiding van een personal trainer uitvoert. Alle fit20 personal trainers zijn deskundig en opgeleid in de unieke fit20 methode. Zij geven desgewenst adviezen op het gebied van voeding en lifestyle. Een overzicht van de fit20 vestigingen is te vinden op www.fit20.nl.

Wil jij ook wel eens zo’n fit20-sessie proberen? Kijk dan eens op www.fit20zwolle.nl. Of geef antwoord op onderstaande prijsvraag en maak kans op één maand gratis personal training.

Wat is het ‘toverwoord’ bij fit20?
A: Fitnessapparatuur
B: Intensiteit
C: Temperatuur

Je kunt je antwoord tot zondagmiddag 16.00 uur mailen naar de redactie van Sportief Zwolle. Vermeld daarbij naast het antwoord ook je naam, telefoonnummer en adres. Onder de goede inzenders wordt één winnaar geloot. Hij of zij krijgt vanzelf bericht.

Fitness, Prijsvragen, Fit20

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws