Finke naar Olympia ‘28, Boys haalt er twee

| 08-06-2016

Het gedegradeerde HFC Storica moet het na de zomer doen zonder aanvaller Bertus Finke. De 29-jarige Zwollenaar heeft besloten om te verkassen naar Olympia ’28 uit Hasselt, dat onlangs promoveerde naar de derde klasse. “Ik was echt toe aan iets nieuws en hoop bij Olympia ’28 het plezier in het voetballen terug te vinden”, reageert de snelle puntspeler op het nieuws.

© Hayder Al Shaboot

Finke kwam in 2011 over van Dieze West en speelde sindsdien onafgebroken voor HFC Storica. Hij maakte het kampioenschap in de vierde klasse C mee en kwam vervolgens drie jaar uit in de derde klasse. Zijn periode bij Storica sluit hij echter af met degradatie, want de Zwolse club blies de aftocht naar de vierde klasse. In Hasselt gaat Finke op zoek naar doelpunten. “Het was na vijf seizoenen Storica tijd voor een nieuwe uitdaging. Olympia heeft mij gevraagd en het leek mij een mooie kans. Zij zoeken naar iemand die doelpunten kan maken en ik hoop dat ik dat waar kan maken”, vertelt Finke, die eerst zijn plekje moet zien te verdienen. “Ik hoop dat ik een basisspeler kan worden. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.”

Zwolsche Boys haalt duo van Edon
Zwolsche Boys blijft zich ook roeren op de spelersmarkt. Ditmaal gaven Maikel Kroes en Maartje Berginia hun jawoord aan Boys. Het duo komt over van stadsgenoot Edon, waarmee ze afgelopen seizoen nog de nacompetitie haalden. “De club beschikt komend seizoen over een heel goed team. De plannen van de trainer zien er goed uit en daarnaast heb ik veel positieve verhalen gehoord”, legt de 25-jarige Kroes zijn keuze uit. Ook Berginia is blij om in het shirt van Zwolsche Boys te gaan spelen. Hij wil voor promotie gaan. “En daar heb ik alle vertrouwen in. Als je ziet welke spelers er al bij de club spelen en wat erbij komt…”, stelt de hoopvolle verdediger.

Voetbal, Zwolsche Boys, Edon, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws