Finaledag schoolvoetbaltoernooi 2012

| 23-04-2012

De finaledag van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van SportService Zwolle heeft - net als vorig jaar - plaats in de Nationale Sportweek. De winnende teams van de vier wijkvoorrondes strijden woensdag 25 april om de felbegeerde hoofdprijzen. En de finales in alle categorieën worden weer gespeeld in het FC Zwolle Stadion, oftewel het stadion van de kampioen van de Jupiler League.

© Annet van Raalten

De afgelopen weken hebben er met succes vier wijkvoorrondes plaatsgevonden bij de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC/Zwolsche Boys en SV Zwolle. Van iedere wijkvoorronde zijn de beste teams per categorie uitgenodigd voor de finaledag. In tegenstelling tot vorig jaar (knock-out) worden er nu allereerst poulewedstrijden gespeeld, daarna volgen de kruisfinales en tot slot de finale. Voetbalvereniging CSV ’28 ondersteunt ook dit jaar de schoolvoetbalfinale met de inzet van hun gediplomeerde scheidsrechters. Maar door de nieuwe opzet van de finaledag met poulewedstrijden (meer wedstrijden), worden er ook duels deskundig geleid door arbiters van Be Quick ’28 en Zwolsche Boys.

De finaledag van de 42ste editie van het Zwolse schoolvoetbaltoernooi gaat woensdag om 13.15 uur van start met de wedstrijden in de categorieën groep 5/6 jongens en groep 5/6 meisjes. In het tweede deel van de middag is het de beurt aan de teams uit groep 7/8. De uiteindelijke kampioen van zowel groep 7/8 jongens als groep 7/8 meisjes plaatst zich voor de regiofinales op woensdag 9 mei in Vaassen. Nieuw op het programma tijdens de finaledag zijn de finales van de Side-Events. De winnaars van de onderdelen ‘Dikke Bertha’, ‘dribbelparcours’ en ‘penalty schieten’ (op keepers van FC Zwolle) winnen twee kaarten voor wedstrijd tussen FC Zwolle en SC Veendam.

© Annet van Raalten
Voetbal, SportService Zwolle, FC Zwolle Stadion, Schoolvoetbal, Schoolsporttoernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws