Finale-ticket glipt door vingers Landstede

| 02-04-2016

Landstede Volleybal is er zaterdag niet in geslaagd zich te verzekeren van een ticket voor de finalestrijd om de landstitel. Na de 2-3 zege van vorige week in Doetinchem had de ploeg van coach Redbad Strikwerda de kans om de klus in de halve finale van de play-offs (best of three) vroegtijdig te klaren, maar ondanks een 2-0 voorsprong ging Seesing Personeel | Orion er met de winst vandoor: 2-3 (25-20, 25-13, 24-26, 25-19 en 15-12).

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“Kijk de wedstrijd heeft een breekpunt, dat is duidelijk. En voor de rest ben ik eigenlijk helemaal klaar met deze wedstrijd”, aldus een zwaar teleurgestelde Redbad Strikwerda na afloop van het verloren duel. De coach van Landstede Volleybal doelde met het breekpunt in de wedstrijd op een belangrijk moment in de beginfase van de derde set. Bij een 2-0 voorsprong in sets en een 5-4 stand in het voordeel van de Zwollenaren viel Landstede-spelverdeler en captain Frank Lubberts uit met een knieblessure. Een fikse aderlating voor de thuisploeg, die daarna de controle over de wedstrijd volledig verloor. De bezoekers roken bloed en profiteerden optimaal. Bij een 21-23 stand zorgde Nico Manenschijn met twee aces nog voor een Zwolse opleving (23-23), maar de set ging uiteindelijk naar Orion: 24-26.

Slechts twee puntjes was Landstede Volleybal in de slotfase van de derde set bij een ticket voor de finale. Maar dichterbij kwamen de Zwollenaren in het restant van de partij niet. Bij 12-14 in de vijfde set tekende Joris Marcelis voor het laatste punt van de wedstrijd en feestvreugde bij de Doetinchemmers. Iets waar niemand in Zwolle na de eerste twee sets op had gerekend. Er was in de eerste twee sets immers geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Strikwerda. De spelers genoten zichtbaar van de prima sfeer in het goedgevulde Landstede Sportcentrum en dat resulteerde in goed volleybal. De basisspelers Frits van Gestel, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Tom van den Boogaard, Jairo Hooi, Dennis Borst en Frank Lubberts hadden hun zaakjes op orde. Bij een 22-18 stand in de eerste set maakte laatstgenoemde misschien wel het mooiste punt van de rally. Na een lange rally lag het veld bij Orion helemaal open en besloot Lubberts met een geniale doortikbal voor 23-18.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Landstede Volleybal zat in een flow en pakte de openingsset overtuigend met 25-20. In de tweede set denderde de Zwolse trein door en dankzij ijzersterk serverwerk van Tom van den Boogaard en Jairo Hooi eindigde de set in no-time in 25-13. Orion kwam er totaal niet aan te pas, tot dat ene moment… De bezoekers knokten zich volledig terug en sleepten uiteindelijk zelfs een derde wedstrijd uit het vuur. Deze derde en beslissende confrontatie tussen Landstede Volleybal en Seesing Personeel | Orion wordt zondag 10 april (16.00 uur) in Doetinchem gespeeld. De winnaar van dat duel mag zich op gaan maken voor de finale (best of five) tegen Abiant Lycurgus.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws