Final Four lonkt voor Landstede Volleybal

| 08-01-2015

Landstede Volleybal heeft donderdag uitstekende zaken gedaan in het nationale bekertoernooi. De regerend bekerhouder wist de eerste van twee kwartfinaleduels tegen Coolen-Alterno eenvoudig te winnen. In Apeldoorn werd de koploper van de topdivisie met 0-3 (16-25, 23-25, 11-25) verslagen, waardoor de Zwollenaren op de rand staan van de Final Four. De returnwedstrijd volgt donderdag 22 januari (20.00 uur) in Zwolle.

© Supportersvereniging Landstede Volleybal
© Supportersvereniging Landstede Volleybal

In Apeldoorn was het donderdagavond een weerzien met de nodige oud-spelers van Landstede Volleybal, zoals Jorn Huiskamp, René van der Mark, Niels van Beek en Marc de Boer. Zij waren uiteraard uit op een stunt tegen hun oude ploeg, maar die kwam er niet. De mannen van coach Redbad Strikwerda lieten zich niet verrassen. Met spelverdeler Frank Lubberts, Wessel Blom, Frabian Dossett, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Willem-Maarten Heins en libero Frits van Gestel in de basis ging de eerste set tot 10-10 nog wel gelijk op, maar na prima serveerwerk van Tom van den Boogaard stond het in korte tijd 10-19 in Zwols voordeel. De openingsset eindigde uiteindelijk in 16-25 en in de tweede set bleef Landstede Volleybal de dienst uit maken. Al kwam Alterno in de slotfase nog knap dichtbij: 23-25.

Na het verlies van de tweede set leek het verzet bij de thuisploeg gebroken. En aangezien Strikwerda met Stijn Held, Sandor van Straten en Jake Wiens nog wat verse krachten kon inbrengen, ging de derde set in rap tempo naar Landstede Volleybal: 11-25. Door de 0-3 uitzege hebben de Zwollenaren op donderdag 22 januari in eigen huis voldoende aan twee sets om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken.

© Supportersvereniging Landstede Volleybal
Landstede Volleybal, Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws