Final Four lonkt voor Landstede Volleybal

| 27-01-2016

Landstede Volleybal heeft uitstekende zaken gedaan in het nationale bekertoernooi. De regerend bekerhouder wist woensdagavond de eerste van twee kwartfinaleduels tegen Advisie/SSS met duidelijke cijfers te winnen. In het eigen Landstede Sportcentrum werd de formatie uit Barneveld met 3-0 (25-11, 25-20 en 25-19) verslagen, waardoor de Zwollenaren op de rand staan van de Final Four. De returnwedstrijd volgt dinsdag 2 februari (20.00 uur) in Barneveld.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Vier dagen na het competitieduel tussen beide ploegen (0-3 voor Landstede Volleybal) troffen de Zwollenaren en Barnevelders elkaar woensdagavond in de strijd om de beker. SSS wilde in Zwolle graag iets recht zetten, maar de mannen van coach Redbad Strikwerda lieten zich niet verrassen. Met spelverdeler Frank Lubberts, Matt Hanley, Jelle Hilarius, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Jairo Hooi en libero Frits van Gestel in de basis ging de eerste set tot 2-2 nog wel gelijk op, maar mede door sterk spel van Hanley liep de Zwolse ploeg snel weg bij SSS. De openingsset eindigde uiteindelijk in 25-11 en in de tweede set bleef Landstede Volleybal de dienst uit maken. Via 16-10 ging de tweede set met 25-20 gewonnen.

Na het verlies van de tweede set leek het verzet van de bezoekers gebroken. En aangezien Strikwerda met Dennis Borst, Rowan van Vreede, Nico Manenschijn, Rutger Zoodsma en Stijn van Schie nog wat verse krachten kon inbrengen, ging de derde set vrij eenvoudig naar Landstede Volleybal: 25-19. Na afloop werd Matt Hanley door het publiek uitgeroepen tot man of the match en daar keek Redbad Strikwerda niet van op. “Met Matt en Jelle en hadden wij twee goed scorende spelers. Vooral Matt had het vandaag goed voor elkaar. Hij tekende voor in totaal 23 punten”, aldus de winnende coach. Door de 3-0 thuiszege hebben de Zwollenaren op dinsdag 2 februari in Barneveld voldoende aan twee sets om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws