Fillet helemaal fit: ‘Sterker dan voor blessure’

| 26-02-2019

Michelle Fillet heeft afgelopen weekend haar rentree gemaakt bij de hockeysters van Kampong. De Zwolse kampte vijf maanden lang met een knieblessure, maar is nu weer wedstrijdfit. “Het was erg lekker om weer te spelen. Hopelijk kom ik snel op mijn oude niveau”, vertelt ze.

Fillet kampte eerder al eens met een kruisbandblessure en in september van 2018 was er even de vrees voor nieuw letsel aan haar kruisband. Dat bleek al snel mee te vallen, maar toch moest ze lang wachten op haar comeback. “Dat kwam mede door de winterstop, dus dat lag wel in de verwachting. Maar ze zijn ook extra voorzichtig, omdat er zo weer iets kan gebeuren. Op dit moment heb ik helemaal nergens last meer van en ben ik nog sterker dan voor mijn blessure. Ik ben er klaar voor om de tweede seizoenshelft te beginnen”, zegt de aanvalster, die met Kampong in de middenmoot van de hoofdklasse staat.

Na het oefenduel met Den Bosch was coach Santi Freixa zeer te spreken over de prestatie van Fillet. “Dat had hij nog niet eerder gezegd. Ik heb ervoor gezorgd dat ik heel fit terug ben gekomen, ook doordat ik even met het Nederlands team heb meegetraind. Dat was met de thuisblijvers van de Pro League en dat heeft me echt geholpen”, stelt Fillet. De Zwolse hoopt beetje bij beetje naar haar oude niveau te kruipen. “Ik laat het een beetje op me af komen en gun mezelf de tijd. Het gaat steeds beter en dat is hartstikke fijn. Op 10 maart beginnen we met een wedstrijd tegen HDM en dan ben ik er in ieder geval weer bij. Daar ben ik heel blij om.”

Hockey, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws