Fillet haalt opgelucht adem: ‘Nu gaan trainen’

| 20-09-2018

Even dacht hockeyster Michelle Fillet dat ze opnieuw met een kruisbandblessure kampte, maar donderdag bleek het anders. De chirurg in het ziekenhuis bracht haar goed nieuws, want in principe is er geen schade. “Ze hebben testen gedaan. De kruisband zit er nog en de knie is sterk. Een enorme opluchting”, vertelt de Zwolse, die hockeyt voor hoofdklasser Kampong.

Fillet scheurde bijna twee jaar geleden haar voorste kruisband en lag er daardoor lange tijd uit. Zondag leek het opnieuw mis te gaan, toen ze met Kampong speelde tegen Huizen. “Even dacht ik dat het zo was. Het gebeurde in de wedstrijd en het deed net zoveel pijn als de vorige keer. Een dag later kon ik mijn knie ook helemaal niet strekken, maar het voelde al anders. De vorige keer leek het soms alsof ik mijn been niet onder controle had en dit keer voelde het sterk en stevig. Ik kan de knie nu ook gewoon weer buigen en loop erop. Maar het is altijd lekker om die bevestiging dan ook te krijgen”, doelt Fillet op de boodschap van de chirurg.

De dokter vertelde haar dat er niets kapot was. Op de MRI-scan waren wel wat dingen te zien, maar dat komt door haar verleden. “Er kunnen dingen te zien zijn, maar die komen door die eerdere operatie. Mocht het toch niet stabiel voelen, dan kan er eventueel een 'ALL-bandje' worden geplaatst. Dat is een kleine ingreep, dus ik lig er sowieso geen jaar uit”, lacht Fillet, die niet precies weet hoe lang ze dit keer moet revalideren. “Dat is voor ieder persoon verschillend. Het is nu zaak om het op te trainen en te kijken hoe mijn knie reageert. Ik ga zeker mijn tijd pakken, want ik wil er weer honderd procent vertrouwen in hebben.”

Hockey, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws