Fillet gaat voor goud en een paar goaltjes

| 11-11-2016

Het was voor Michelle Fillet best wel een beetje spannend. De hockeyster werd door Jong Oranje-bondscoach Rick Mathijssen geselecteerd voor het WK in Chili, maar dat was niet vanzelfsprekend. De selectie bulkt namelijk van het talent en dus was de concurrentie groot. Maar Fillet is van de partij, net als Maxime Kerstholt. “Wij gaan voor goud. Als Nederland behoor je automatisch tot de toplanden”, zegt de Zwolse.

De oproep voor het WK in Chili, dat plaatsvindt van 24 november tot en met 4 december, is voor Fillet de bekroning op een prima periode. Inmiddels heeft de spits, die haar loopbaan begon bij wijlen ZMHC, een vaste plek in de selectie van hoofdklasser Kampong en speelt ze het maximale aantal minuten. Afgelopen weekend tegen Amsterdam maakte Fillet zelfs een goal en gaf ze een assist. Het gaat lekker met de jonge Zwolse hockeyster en mede daarom stapt ze aankomende week op het vliegtuig naar Chili. “Ik besef het nog niet helemaal, moet ik zeggen. Pas als we volgende week in het vliegtuig stappen, dan komt het besef hoe vet het eigenlijk is. We hebben echt een hele goede groep, met heel veel goede speelsters”, roept Fillet.

De Zwolse inbreng in de WK-selectie bestaat niet alleen uit Fillet. Ook Maxime Kerstholt, spelend voor hoofdklasser Laren, is van de partij. Voor haar mag dat best een wonder heten, want anderhalf jaar lang kampte ze met een hele zware knieblessure. Ze is echter terug en gaat mee naar Chili. Fillet en Kerstholt hadden al even contact. “Ja, we appen wel eens. Het is toch leuk dat we allebei bij ZMHC zijn begonnen en nu samen naar het WK gaan. Helemaal omdat Maxime geblesseerd was. Maar ik had het wel verwacht, want Maxime kan gewoon heel goed hockeyen”, aldus Fillet, die aankomende week met haar ploeggenoten richting Zuid-Amerika vertrekt. Daar wacht nog een oefenduel met Argentinië en daarna begint het echte werk.

Om wereldkampioen te worden moet Nederland eerste een poule met Korea, Zimbabwe en de Verenigde Staten overleven. Lukt dat, dan volgt er een kwartfinale tegen een opponent uit een andere poule. Fillet is duidelijk, zij gaat alleen naar Chili voor het hoogst haalbare: goud. Ook heeft ze een persoonlijk doel. “Ik wil ook wel wat goaltjes maken, maar uiteindelijk willen wij kampioen worden. En als wij spelen zoals we kunnen, dan kan dat ook zeker.”

Hockey, Maxime Kerstholt, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws