Fillet en Kerstholt met Jong Oranje naar WK

| 01-11-2016

Michelle Fillet en Maxime Kerstholt zijn door Jong Oranje-bondscoach Rick Mathijssen opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap in Chili. De twee Zwolse hockeysters, tegenwoordig uitkomend in de hoofdklasse, maken deel uit van een groep van achttien. Het WK vindt plaats van 24 november tot en met 4 december. “De focus kan nu volledig op Chili”, zegt Mathijssen op Hockey.nl.

Opvallende afvaller binnen de Nederlandse selectie is Marijn Veen, net als Fillet uitkomend voor Kampong. Zij is niet op tijd van haar knieblessure af. Daarnaast nam Mathijssen twee keepers op in zijn selectie. “We bepalen op het toernooi wie er eerste keeper is. We hebben twee hele goede keepers, dus het zou ook best kunnen dat ze beiden gaan spelen”, aldus Mathijssen, die een gooi gaat doen naar de wereldtitel. “Het is fijn dat er voor iedereen duidelijkheid is. Je moet nu bezig zijn met hoe je het toernooi gaat winnen en niet meer met of je in de selectie zit ja of nee. We moeten écht op ons allerbest zijn om dit WK te kunnen winnen.”

De Jong Oranje dames oefenen in Nederland nog een keer tegen Hurley en ook nog tweemaal tegen Nederland jongens B. In Chili staat er nog een oefenwedstrijd tegen Argentinië op het programma en dan moeten de Nederlandse dames klaar zijn om de strijd aan te gaan.

Hockey, Maxime Kerstholt, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws