FIFA legt krans op graf van oprichter ZAC

| 28-09-2018

De wereldvoetbalbond FIFA legt maandag een krans op het graf van Jasper Warner, oprichter van ZAC. Op die dag bestaat de Zwolse voetbalclub precies 125 jaar en 's ochtends wordt er begonnen met een ceremonie op begraafplaats Kranenburg. Daar zullen ZAC, de KNVB en dus ook de FIFA een krans leggen op het graf van de oprichter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse voetbalvereniging ontving een brief van FIFA-preses Gianni Infantino, waarin hij schrijft over de speciale dag die ZAC te wachten staat. “Ongetwijfeld. ZAC is één van de oudste clubs van Europa. Het doet mij deugd om u, namens de internationale voetbalgemeenschap, te feliciteren met deze historische mijlpaal”, valt te lezen in de brief. Infantino zelf is maandag niet van de partij, zo laat hij ook in de brief weten. Daarnaast rept hij uiteraard over de invloed van Jasper Warner, maar ook laat hij de invloed van Jo van Marle de revue passeren.

Het jubileumjaar van ZAC start maandag dus op begraafplaats Kranenburg. Ook is er 's avonds een receptie, terwijl er op 6 oktober een muzikale revue wordt opgevoerd. Traditiegetrouw vindt dit plaats in de Nieuwe Buitensociëteit, waar voetbalhumor wordt vertaald naar een muzikale theatervoorstelling.

Voetbal, ZAC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws