Fietsgroep SVI neemt grote vormen aan

| 17-03-2014

Enkele SVI-fanaten zijn ruim een jaar geleden gezamenlijk gaan wielrennen. Eerst op zondagmorgen, startend vanuit de kantine van voetbalvereniging SVI, en later ook op doordeweekse avonden. Een officiële vereniging is het nog niet, maar het clubje wordt steeds groter. Inmiddels hebben ze ook een eigen tenue. “Zondag stonden er weer spontaan twee wielrenners. Je merkt dat mensen het leuk vinden”, vertelt initiatiefnemer Mike Dekker.

Ze maken gebruik van het logo, de naam en de kantine, maar de wielrenners maken nog geen onderdeel uit van de vereniging SVI. De naam vereniging mag in combinatie met de groep dan ook nog niet worden genoemd, al is de kans groot dat de groep een keer voor de vraag komt te staan. “Gaan we verder als vereniging of moeten we de groei stoppen? Als de groei zo doorgaat, dan moeten we die keuze een keer gaan maken. Maar op dit moment zijn we nog gewoon een vriendenclubje”, stelt Dekker, die benadrukt dat er vooralsnog niets op tegen is om uiteindelijk over te gaan tot een vereniging. “Maar dat is nog even niet aan de orde. Mocht het tot een club komen, dan moet er nog wel wat worden geregeld.”

Voor wie een keer mee wil fietsen, start de groep elke zondagmorgen om 9.30 uur vanaf sportpark De Siggels. “We zijn begonnen met mensen die allemaal een binding hebben met voetbalvereniging SVI, maar laat ik stellen dat het absoluut geen voorwaarde is. Als je maar enthousiast bent, dan kun je zo met ons mee”, weet Dekker. Op dit moment heeft de groep één vast moment in de week, maar dit wordt mogelijk aangevuld met een tweede moment. “We gaan weer richting de zomer, dus dan kunnen we ook doordeweeks gaan rijden. Het is de bedoeling om dan op woensdag een moment te plannen. Al wordt er onderling al vaak afgesproken om op een avond te gaan fietsen.”

Bij een groep fantieke wielrenners hoort ook een eenduidig tenue. De wielrenners rijden daarom sinds afgelopen zondag in een speciaal tenue, mede gefinancieerd door ondernemers. “Die rijden ook mee in de groep. Maar daarnaast hebben we zelf ook een deel van de kleding moeten betalen. Het ziet er wel strak uit”, lacht de Zwollenaar. Actieve voetballers, gestopte voetballers, vrijwilligers van SVI, allen zijn ze vertegenwoordigd in de fietsgroep. “En dat merk je ook op zaterdag aan de bar”, zegt Dekker. “Dan hoor je mensen vragen waarom het toch telkens over het fietsen gaat. 'We zijn toch een voetbalclub', zeggen ze dan. Dat zijn leuke dingen. Wij blijven in ieder geval lekker fietsen.”

Wielrennen, SVI, Sportpark De Siggels

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws