Fenomenaal weekend voor Michiel Jorink

| 10-11-2016

Michiel Jorink, zwemmer van ZV 44, heeft een fenomenaal weekend achter de rug. Het zwemtalent won op de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) in Hoofddorp vier keer goud, twee keer zilver en zette als klap op de vuurpijl ook nog een paralympisch wereldrecord neer. “Niets leek hem te gek”, laat de Zwolse zwemvereniging weten.

Jorink opende vrijdag de kampioenschappen met plaatsing voor de finales van de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag. Op de eerste afstand zwom hij vervolgens een paralympisch wereldrecord van 26,45 seconden en daarmee won hij uiteraard goud. In de finale van de 100 meter rugslag kwam hij tot een tweede tijd. De tweede dag leverde Jorink wederom succes op. In de series van de 50 meter vrije slag dook hij al onder het Nederlands record en in de finale verbrak hij zijn eigen record met een tijd van 24,72 seconden. “Het leverde hem zijn tweede zilveren medaille op. In de finales van de 100 meter vlinderslag zwom hij in een nieuw Europees paralympisch record opnieuw naar het hoogste ereschavot.”

Ook op de laatste dag van het kampioenschap was Jorink succesvol. Hij won de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag. Naast Jorink kwamen in Hoofddorp ook de ZV-zwemmers Gabriëlle Bolk en Lindsey Berghuis in actie. De 13-jarige Berghuis was één van de jongste zwemsters op het kampioenschap, maar zwom desondanks al limieten voor de 400 meter vrije slag en de 800 meter vrije slag.

Zwemmen, ZV 44, Michiel Jorink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws