Feestelijke start SamenLoop voor Hoop

| 16-06-2012

De eerste Zwolse editie van de SamenLoop voor Hoop is zaterdagmiddag om 16.00 uur feestelijk van start gegaan. Het wandelevenement, waarbij wandelteams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker, werd bij het Landstede Sportcentrum geopend door wethouder Erik Dannenberg. Daarnaast gaf freestyler Joshua Agteres, vlak voordat de teams vertrokken, nog een mooie voetbalshow weg.

De teams werden uitgezwaaid door heel veel belangstellenden. Ook voor Peter van der Steen waren de nodige supporters op de been. Hij heeft zich voorgenomen om 24 uur solo en onafgebroken de SamenLoop voor Hoop te wandelen. “De impact van deze uitdaging is helder. Bij een wandeltempo van 5 kilometer per uur leg ik in 24 uur circa 120 kilometer af. Ik realiseer mij goed dat dit een grote opgave is, zeker omdat ik ook in de nacht doorwandel. Toch ben ik tot op het bot gemotiveerd deze bijzondere uitdaging met succes af te ronden. De motivatie haal ik uit de herinneringen aan mijn vader, die in maart aan longkanker is overleden. In hart en nieren was hij wandelaar. Van wandelen wist hij een ‘sexy’ sport te maken, want niet iedereen kan zeggen dat ie de omtrek van de aarde heeft gewandeld met 40.000 geregistreerde kilometers!”

SamenLoop voor Hoop zet (ex-) kankerpatiënten in het zonnetje en herdenkt overledenen. De opbrengst van SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Ambassadeurs van SamenLoop voor Hoop Zwolle zijn Marianne Sint (Isala Klinieken), Corine den Hollander (IntermeZZo), Els Beekman (Inloophuis de Zonnesteen), Jacco Vonhof (VNO-NCW), Theo Rietkerk (gedeputeerde provincie Overijssel) en Erik Dannenberg (wethouder gemeente Zwolle). Het familie-evenement heeft een feestelijke en braderieachtige uitstraling. Kijk voor meer info op zwolle.samenloopvoorhoop.nl.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Wethouder Erik Dannenberg, Wandelen, Landstede Sportcentrum, SamenLoop voor Hoop, KWF Kankerbestrijding

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws