Feestelijke opening Het Anker 22 augustus

| 15-08-2015

Het Anker is klaar en wordt zaterdag 22 augustus officieel geopend door wethouder Nelleke Vedelaar. Onder muzikale begeleiding van Excelsior opent zij om 10.30 uur het complex aan de Voorsterweg 36, waar cultuur, sport en educatie samen moeten komen. De accommodatie bevat een wijkcentrum met vergaderruimtes en een bestuurskamer, een ontmoetingsruimte, een grote sportzaal die door scheidingswanden gedeeld kan worden en een multifunctionele dansruimte.

“Het nieuwe Anker is een schitterende en voor Zwolle unieke accommodatie, waarin verschillende functies geïntegreerd zijn. Met de accommodatie wordt op adequate wijze ingespeeld op de activiteitenbehoefte van de inwoners van Westenholte en Stadshagen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst”, geeft Aart Janssen van de gemeente Zwolle aan. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en vervolgens een kijkje te nemen bij demonstraties van de diverse verenigingen die zich gevestigd hebben in het complex. Ronald van Uden, coördinator van Het Anker: “We zijn erg trots op het resultaat. We willen er een feestelijke opening van maken met de buurtbewoners. Wij nodigen daarom iedereen van harte uit om op 22 augustus langs te komen en elkaar te ontmoeten.”

Basisscholen uit de wijken Westenholte en Stadshagen maken voor hun gymnastieklessen gebruik van de sporthal. Ook zijn diverse verenigingen verhuisd naar het nieuwe onderkomen. “De accommodatie biedt grote voordelen voor verenigingen. In Het Anker hebben ze één vaste thuisbasis gevonden voor de hele vereniging en zijn er veel sport specifieke materialen aanwezig. De sporthal is dan ook al bijna volgeboekt voor aankomend seizoen. In de multifunctionele dansruimte is zowel overdag als in de avonduren nog wel plek voor nieuwe huurders”, aldus coördinator verhuur sportaccommodaties Thijs Keuper van SportService Zwolle.

Gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Sporthal Het Anker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws