FC Zwolle zet zeer goede stap richting titel

| 23-03-2012

FC Zwolle heeft vrijdagavond weer een zeer goede stap gezet richting de titel in de Jupiler League. De koploper was in het eigen stadion te sterk voor AGOVV Apeldoorn, terwijl nummer twee Sparta Rotterdam met 1-0 verloor bij FC Volendam. Het verschil tussen Zwolle en Sparta is nu weer negen punten. Nummer drie Eindhoven komt zaterdag in actie tegen Telstar en kan op zeven punten komen van de ploeg van trainer Art Langeler.

FC Zwolle ging voor eigen publiek voortvarend van start en kwam na tien minuten op 1-0 via Nassir Maachi. De topscorer tekende voor goal nummer zeventien, door al vallend een voorzet vanaf rechts fraai binnen te koppen. Amper twee minuten later luisterde de 18-jarige Giovanni Hiwat zijn eerste basisplaats in het shirt van FC Zwolle op met zijn eerste treffer voor de Blauwvingers. De jonge aanvaller stond volkomen vrij, kreeg de bal van Arne Slot en plaatste die hard en zuiver in de linkerhoek. “Ik heb geleerd om rustig voor het doel te blijven”, glimlacht Hiwat bij het terugdenken aan zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. “Ik jarenlang bij Zwolle in de jeugd gevoetbald, dan droom je hiervan.”

AGOVV was niet op veel aanvalslust te betrappen. De Apeldoornse formatie, die drie van de laatste vier competitieduels uit handen gaf, liep op slag van rust ook nog tegen doelpunt nummer drie aan in Zwolle. Aanvaller Jesper Drost betaalde het vertrouwen van trainer Art Langeler terug door een pass vanaf rechts in te schieten, zij het dat zijn inzet via een AGOVV-been nog van richting veranderde. Het tweede bedrijf nam Zwolle minder risico's. “Een groot gedeelte van de eerste helft stonden we overal op het veld één op één. Maar waarom zoveel risico nemen bij een 3-0 voorsprong? Dat flitsende heeft ons de voorbije maanden al eens de kop gekost”, redeneert Langeler na afloop.

Terwijl FC Zwolle bouwde aan haar zege, ging achtervolger Sparta onderuit. De ploeg van Michel Vonk was vanaf januari nauwelijks op fouten te betrappen, maar verloor twee weken geleden van Fortuna Sittard en ging ook het schip in tegen Helmond Sport. Nu sneuvelde Sparta door een vroege goal van Jack Tuyp, die een diepe pass fraai aannam en daarna nog mooier over doelman Nico Pellatz lobde. Spartaan Iliass Bel Hassani kreeg vlot na rust rood, maar tegen tien man bouwde Volendam de marge niet meer uit.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer, Van Polen (85. Bakkati), Lachman, Pot, Van Hintum, Olijve (64. Bannink), Hiwat, Achenteh, Van den Berg, Slot, Maachi (38. Drost).

AGOVV: Krul, Reekers, Van der Kooy, Thomassen, Pinarci, Kerr, Cairo (84. Van Ewijk), Schulmeister, Schwiebbe (74. Duriska), Krohne (60. Laghmouchi), Mondek.

Scoreverloop:
10. Nassir Maachi 1-0
12. Giovanni Hiwat 2-0
45. Jesper Drost 3-0

Gele kaarten:
Van Hintum (FC Zwolle)

Toeschouwers:
8.600

Arbitrage:
Dhr. Blom (scheidsrechter), dhr. Buijk, dhr. Mulder (Assistent scheidsrechters.) en dhr. Oostrom (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Jupiler League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Jupiler League