FC Zwolle zes punten los na ruime zege

| 26-11-2010

FC Zwolle geniet na vrijdagavond een riante voorsprong in de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler zegevierde ook met duidelijke cijfers (4-1) over FC Volendam en heeft nu een voorsprong van zes punten op haar naaste belager. Aanvaller Danny Schreurs was de belangrijkste man aan Zwolse zijde. Waar de rappe buitenspeler zich de vorige duels vooral ontpopte als aangever, daar was hij vrijdag ook afmaker. Drie treffers kwamen van de voet van Schreurs, die zijn seizoenstotaal daarmee opkrikte tot twaalf.

Het duel tussen Zwolle en Volendam, door veel supporters al gezien als kampioensduel, voltrok zich vrijdag in een uitverkocht huis. Voor het eerst bij een competitieduel was het FC Zwolle Stadion tot op de laatste stoel verkocht. En de aanwezigen werden zeker niet teleurgesteld, want zoals bij bijna elke wedstrijd dit seizoen overklaste de Zwolse ploeg haar tegenstander. Via Sjoerd Ars kwam Zwolle na ruim een half uur spelen op 1-0. Een schot van Joey van den Berg werd niet goed verwerkt door doelman Ruiter, waarna Ars er als de kippen bij was om zijn achttiende competitiedoelpunt te maken. Niet veel later verdubbelde Schreurs de voorsprong na klungelig verdedigen aan Volendamse zijde.

Maar het was toch echt aan Diederik Boer te danken dat Zwolle met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op kon zoeken. Op slag van rust toonde de Zwolse goalie zijn klasse door een inzet van Zsidai te keren. Tien minuten na rust moest Boer echter wel capituleren. Invaller Melvin Platje kon van dichtbij uithalen en zijn schot, hoewel niet hard, bleek Boer te machtig. De spanning leek daarmee terug in de wedstrijd te komen en heel even leek FC Volendam ook serieus aan te zetten voor de gelijkmaker, maar de bezoekers wisten geen echte kansen meer te creëren.

De Zwolse aanvallers daarentegen combineerden er aan de andere kant op los en losten de ene na de andere mooie aanval af, maar ook zij hadden aanvankelijk moeite om echt gevaarlijk voor het Volendamse doel te verschijnen. In de persoon van Yanic Wildschut vond trainer Art Langeler echter de oplossing. De rappe buitenspeler, inde zestigste minuut in het veld gekomen voor Van den Berg, was een ware plaag en stichtte meerdere malen gevaar. Bij zijn eerste goede doorkomen aan de linkerkant bediende hij Schreurs, die in tweede instantie zijn tweede goal van de avond maakte. Drie minuten later besliste diezelfde Schreurs het duel met zijn zijn derde treffer van de avond. Daarna vond Zwolle het wel goed. Het had in de resterende 25 minuten kunnen uitlopen naar een monsterscore, maar bespaarde Volendam een echte afgang.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, FC Zwolle Stadion, Danny Schreurs, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws