FC Zwolle wint verdiend in Maastricht

| 30-01-2010

FC Zwolle heeft de hoop op de derde periodetitel vrijdagavond springlevend gehouden. Op bezoek bij MVV wisten de mannen van Art Langeler met 0-2 te zegevieren. Een zeldzame zege, want sinds 2001 wist FC Zwolle niet meer te winnen in Maastricht. Beide doelpunten in stadion De Geusselt vielen na rust.

Op de Zwolse zege viel niets af te dingen. Na een sterk begin van MVV, trok Zwolle langzamerhand de wedstrijd naar zich toe. De ploeg speelde goed en wist een paar uitstekende mogelijkheden te creëren, maar FC Zwolle trof geen doel. De jubilerende Albert van der Haar, hij speelde zijn 500ste duel voor FC Zwolle, was voor rust nog het dichtst bij een treffer. Hij mikte vanuit een vrije trap echter op de paal.

Na rust begon MVV opnieuw fel, maar doelman Diederik Boer kwam geen enkele keer echt in de problemen. Via een curieus doelpunt kwam Zwolle zelf aan de leiding. In de 55ste minuut kopte Eric Botteghin slap op doel, maar geen enkele verdediger nam de moeite om de bal weg te werken. Of de bal uiteindelijk de lijn is gepasseerd blijft de vraag, scheidsrechter Jack van Hulten wees in ieder geval naar de middenstip: 0-1.

© MVV Maastricht

Aan de goal van Cecilio Lopes viel niets aan te merken. Op aangeven van rechtsback Said Bakkati kopte de van een griep herstelde spits de 0-2 tegen de touwen. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. De score had nog hoger uit kunnen vallen voor de bezoekers, maar Bakker, Lopes en Reijnen mikten naast het doel. FC Zwolle blijft door de zege op de vijfde plaats en deelt de eerste plek in de derde periode met FC Eindhoven.

Voetbal, FC Zwolle, Cecilio Lopes, Eric Botteghin, MVV Maastricht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws