FC Zwolle wint ook laatste duel in 2011

| 16-12-2011

FC Zwolle heeft vrijdagavond een nieuw clubrecord neergezet door met 4-2 te winnen van Fortuna Sittard. Het was namelijk alweer de tiende zege op rij voor de koploper van de Jupiler League, die in het eigen stadion bij vlagen vrij aardig speelde. “Zo is het toch lekkerder oud & nieuw vieren”, glundert invaller Norair Mamedov.

Zonder de geblesseerde Bram van Polen, maar met Alexander Bannink, kwam Zwolle al snel op voorsprong. Furdjel Narsingh werd de diepte ingestuurd en gaf een hoge voorzet richting doel. Linksback Bart van Hintum schoot vervolgens de bal via het aluminium achter doelman Danny Wintjes. Niet veel later ging Narsingh er met een vervelende hamstringblessure af en mocht Norair Mamedov invallen. “Niet leuk voor Furdjel, maar voor mezelf wel erg lekker. Al moest ik er wel even inkomen.” Toch kon Mamedov al snel de 2-0 aantekenen. Na een afgeslagen Zwolse aanval werd de bal opnieuw voorgegeven, waarna de kleine aanvaller makkelijk kon binnenkoppen. En toen een vrije trap van Van Hintum ook in het doel verdween, leek het een eenvoudige avond te worden voor Zwolle. “We waren in die fase behoorlijk effectief”, beaamt Mamedov.

Fortuna Sittard kwam echter terug in de wedstrijd. Tussen de Zwolse doelpunten door kwamen ze al enkele keren gevaarlijk door, met een levensgrote kans voor Danny Hoessen als gevaarlijkste wapenfeit. Vlak voor rust scoorde Harrie Gommans en ook bij de tweede Fortuneze treffer was hij betrokken. Wouter Schreelen schoot binnen, maar de spanning kwam er niet door terug. Zwolle had vlak na rust namelijk de stand op 4-1 gebracht. Mamedov zette voor en Joey van den Berg kon scoren. “Ik was belangrijk voor het team en dat is fijn. Het is niet leuk om op de bank te zitten en toe te moeten kijken, zeker omdat ik door een kaakbreuk uit het elftal verdween”, aldus Mamedov. “Daarom ben ik erg blij met vandaag.”

Na afloop was trainer Art Langeler behoorlijk kritisch. “We hebben bij vlagen goed aanvalsspel laten zien, maar ook een groot deel van de wedstrijd enkel en alleen op balbezit gespeeld. We speelden een groot positiespel en gingen niet meer op zoek naar de doelpunten. Daar hebben we ons langs de kant behoorlijk aan geërgerd.” FC Zwolle kan nu genieten van een welverdiende vakantie. Op zondag 15 januari staat de eerstvolgende wedstrijd weer op het programma. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Sparta Rotterdam. Dit duel begint om 14.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer, Olijve, Lachman, Pot, Van Hintum, Bannink, Achenteh (75. Drost), Narsingh (15. Mamedov), Slot, Maachi (86. Saymak), Van den Berg

Fortuna Sittard: Wintjes, Geenen, Dreesen (75. Janssen), De Boer, Schroyen, Voorn (86. Secerovic), Scheelen, Diaz Stolte, Gommans, Hoesen (62. Gulpen)

Scoreverloop:
9. Bart van Hintum 1-0
27. Norair Mamedov 2-0
31. Bart van Hintum 3-0
45. Harrie Gommans 3-1
56. Joey van den Berg 4-1
75. Wouter Scheelen 4-2

Gele kaarten:
Geen

Toeschouwers
8.582

Arbitrage:
Dhr. Honig (scheidsrechter), dhr. Dobre en dhr. Janson (assistent-scheidsrechters) en dhr. Mulder (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Jupiler League, Norair Mamedov

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Jupiler League, Norair Mamedov