FC Zwolle wint en is zeker van eerste vijf

| 10-04-2010

FC Zwolle heeft zich dankzij een 4-2 zege op FC Volendam verzekerd van een plek bij de eerste vijf in de Jupiler League. Daarmee ontloopt de ploeg van Art Langeler de eerste ronde van de play-offs en heeft het een week extra de tijd om zich op te laden voor de nacompetitie. In een tweestrijd met een andere eerstedivisionist hoopt Zwolle dan de finale voor de play-offs te bereiken. Wordt ook die finale (over twee duels) gewonnen, dan volgt promotie naar de eredivisie.

© Rob Lezer

De overwinning tegen FC Volendam kwam vrijdag, afgezien van het scoreverloop, nooit echt in gevaar. In het doelpuntrijke duel was Zwolle constant de betere en wist het uiteindelijk ook overtuigend te winnen. Toch kregen de gasten uit het vissersdorp de bezoekers in het FC Zwolle Stadion muisstil, want al in de dertiende minuut werd de score geopend door Dominique van Dijk: 0-1.

De Zwollenaren leken daarna behoorlijk van slag en, waar ze voor de 0-1 nog juist verfrissend voetbal op de mat legden, leden met slordige ballen veel te veel balverlies. In de laatste minuten van de eerste helft leek Zwolle de wedstrijd toch de juiste kant op doen kantelen. In de 40e minuut scoorde Scheurs de 1-1 na een goede pass van Rojer, snel gevolgd door de 2-1 van Cecilio Lopes. De Volendammers rechtten echter hun rug door op slag van rust nog voor de gelijkmaker te tekenen. Jack Tuyp kon eenvoudig door de verdediging van Zwolle lopen en schoot de 2-2 binnen.

Na de rust zagen de bijna 7.000 bezoekers een FC Zwolle dat vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer was gekomen. Zwolle domineerde het veldspel en de Volendammers werden compleet overrompeld. Al vrij snel viel het beslissende doelpunt. In de 51ste minuut scoorde Rojer de 3-2 na uitstekend voorwerk van de Gieljan Tissingh. De jonge verdediger kende vrijdag zodoende een prima debuut in het profvoetbal. Wat resteerde in de tweede helft was een dominant spelbeeld van de Zwollenaren. In de 88ste minuut zet Etiënne Reijnen nog de dikverdiende 4-2 op het scorebord.

Trainer Art Langeler was na de tijd uiteraard zeer tevreden over het spelbeeld in de tweede helft, en over het veiligstellen van een plek bij de eerste vijf. “De laatste weken hebben we moeite om het spel te maken als de tegenstander zich laat inzakken. Ook tegen FC Volendam was dit in de eerste helft het geval. In de tweede helft valt gelukkig vrij snel de 3-2. Daarna domineren we de wedstrijd en vergeten we eigenlijk meer doelpunten te maken. Uiteindelijk wordt het dan 4-2.”

Voetbal, FC Zwolle, Cecilio Lopes, Art Langeler, Danny Schreurs, Etiënne Reijnen, Eldridge Rojer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws