FC Zwolle wint eenvoudig van Willem II

| 04-11-2011

FC Zwolle heeft de topper in de Jupiler League tegen Willem II met 1-0 gewonnen. De ploeg van trainer Art Langeler speelde een berg kansen en mogelijkheden bij elkaar, maar het bleef bij slechts een treffer van clubtopscorer Nassir Maachi. Willem II kon daar vrij weinig tegenover stellen. Door de zege is de marge op de Tilburgers, nummer drie van de ranglijst, zeven punten. “We hadden wel wat meer mogen scoren. Positief is dat we de 1-0 over de streep hebben getrokken”, luidde de conclusie van Langeler.

De opluchting bij Zwolle was groot over de minimale zege. Middenvelder Rochdi Achenteh vloog zelfs zijn trainer in de armen. “Het was ook een heel belangrijk resultaat voor ons”, vertelde Achenteh in de catacomben van het FC Zwolle-stadion. “We speelden prima en waren de baas in ons eigen stadion. Zo hoort het.” Dat toonden de supporters van tevoren door in een sfeervolle corteo richting stadion te lopen. De Zwolse elf op het veld probeerden Willem II vanaf de aftrap onder druk te zetten. Het leidde niet tot veel mogelijkheden, tot de tiende minuut. Nassir Maachi speelde in op Achenteh, die op zijn beurt de clubtopscorer op maat bediende. “Ik kreeg de bal wel lekker aangespeeld en kon Nassir goed bedienen”, beaamde Achenteh.

In het restant van het eerste bedrijf zijn er kansen voor onder meer aanvoerder Arne Slot en Norair Mamedov, maar zij vonden keeper David Meul op hun weg. Willem II stelde er niets tegenover. Vlak na rust kregen de Tilburgers hun grootste kans. Danny Schreurs kwam oog in oog met Diederik Boer, maar de Zwolse goalie pareerde de inzet van zijn oud-ploeggenoot. “Op dat moment na zijn we niet in de problemen gekomen”, vond trainer Langeler. Wat hij zijn ploeg verweet in de fase die volgde, was dat de kansen er niet ingingen. Zo vloog een vrije trap van Bart van Hintum via Meul op de paal, schoot Slot op de keeper en kon ook invaller Mustafa Saymak de bal niet achter de doelman krijgen. “De keeper van Willem II had enkele fantastische reddingen”, was de Zwolle-trainer dan ook van mening.

In de slotfase gooide Willem II-coach Jurgen Streppel met Ryan Sanusi nog een extra aanvaller erbij, maar ook dat hielp de aanvallend onmachtige Tilburgers niet. “Zelf waren we eigenlijk heel benieuwd waar we naar elf duels zouden staan tegen in mijn ogen de absolute titelkandidaat van de Jupiler League”, verklaarde trainer Streppel van de gasten. “We hebben terecht verloren. We gaan ons zeker verbeteren en we hopen dat we aan het eind van het seizoen dicht bij FC Zwolle kunnen komen. Het verschil met FC Zwolle is nu zeven punten. Volgens mij is dat wel eens meer geweest”, knipoogde de coach naar het einde van het vorige seizoen, toen de Zwolse marge van dertien punten op concurrent RKC verdampte.

Langeler zelf kon er wel om lachen, maar keek niet verder dan de winterstop. “We moeten het proberen dit door te zetten naar de winterstop. De fax zetten we dan maar uit, in de hoop dat er geen spelers worden weggehaald.” Over twee weken, op bezoek in Veendam, mag FC Zwolle proberen de goede vorm vast te houden.

Wedstrijdstatistieken
FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Pot, Van Hintum; Olijve, Achenteh; Mamedov (46. Narsingh), Slot, Van den Berg, Maachi (67. Saymak)

Willem II: Meul, Gravenbeek, Keller (78. Sanusi), Swinkels, Pique; Pereira, Mulder, Guijt (46. Vossebelt); Schreurs, De Groot, Van Zaanen (61. Kolkka)

Scoreverloop
10. Nassir Maachi 1-0

Gele kaarten
Van Polen (FC Zwolle), Gravenbeek (Willem II)

Toeschouwers
9.076

Arbitrage
Dhr. Nijhuis (scheidsrechter), dhr. Schiphorst en dhr. Bluemink (assistent-scheidsrechters) en dhr. Oostrom (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Jupiler League, Rochdi Achenteh, Nassir Maachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Jupiler League, Rochdi Achenteh, Nassir Maachi