FC Zwolle wil 2011 graag in stijl afsluiten

| 15-12-2011

FC Zwolle sluit vrijdagavond de eerste seizoenshelft in de Jupiler League af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Art Langeler kreeg deze week een flinke tegenvaller te verwerken met de zware blessure van Bram van Polen, maar wil er uiteraard alles aan doen om de succesreeks van de voorbije maanden (negen zeges op rij) voort te zetten.

De blessure kwam voor Van Polen zelf ook als een verrassing. Nadat hij in het duel met FC Emmen hard in botsing kwam met een tegenstander probeerde hij nog een paar minuten verder te spelen. Ook na afloop en zelfs op maandagochtend had de tot rechtsback omgeturnde middenvelder nog de hoop om ook tegen Fortuna te kunnen spelen, totdat de arts de diagnose van een kruisbandblessure stelde. Het zorgt ervoor dat trainer Langeler voor het eerst sinds lange tijd aan zijn elftal moet sleutelen. Said Bakkati is door rugproblemen nog niet inzetbaar, waardoor de technische staf er waarschijnlijk voor kiest om Frank Olijve naar de rechtsbackpositie te dirigeren. Hierdoor komt er op het middenveld een plaats vrij voor Alexander Bannink. De rest van het basiselftal blijft ongewijzigd.

Tegenstander Fortuna Sittard is aan een prima seizoen bezig. De ploeg van trainer Wim Dusseldorp was vorig seizoen nog verwikkeld in een heftig degradatiegevecht met Almere City FC, maar staat nu op plaats dertien. De voorsprong op de gevreesde achttiende plaats is al veertien punten, waardoor Fortuna voorlopig niet meer naar beneden hoeft te kijken. In plaats daarvan kan er stiekem omhoog worden gekeken, want de Limburgers hebben de ploegen die op een play-off plaats staan in het vizier. Vorige week wonnen de Fortunezen nog in eigen huis met 3-1 van Willem II. Belangrijke spelers in dat duel waren de aanvallers Harrie Gommans en Danny Hoessen, die tweemaal doel trof. Het duel staat vrijdagavond onder leiding van arbiter Honig en begint om 20.00 uur.

Voetbal, FC Zwolle, Bram van Polen, Said Bakkati, Jupiler League, Alexander Bannink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws