FC Zwolle vol vertrouwen naar Deventer

| 25-11-2011

Het is één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar: de derby tussen Go Ahead Eagles en FC Zwolle. Winst in deze wedstrijd kan een matig seizoen in één keer goed maken voor de supporters. Komende zondag staat de confrontatie in Deventer op het programma, met een geboren Deventenaar in de Zwolse basis.

Mustafa Saymak, geboren in Deventer en ooit afgetest door Go Ahead Eagles, maakt bij FC Zwolle zijn opwachting in de basis door het wegvallen van Joey van den Berg. Van den Berg, voormalig speler van de Deventer formatie, pakte vorige week tegen Veendam (0-1 winst) zijn vijfde gele kaart van het seizoen, met een schorsing als gevolg. De overige tien namen in de basis van trainer Art Langeler zijn dezelfde als in het mistige Veendam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Waar FC Zwolle de laatste zeven wedstrijden achter elkaar wist te winnen, heeft opponent Go Ahead het een stuk lastiger. De ploeg van trainer Joop Gall wisselt prima resultaten af met onnodige nederlagen. Zo won de Deventer formatie binnen korte tijd van Feyenoord (beker) en AGOVV, om een week later met 3-2 te verliezen van laagvlieger Emmen. Mede door de wisselvallige resultaten staat Go Ahead op plaats elf, waar een plek in de top vijf het doel is. Opvallend, gezien de grote namen in de selectie. Mannen als Jan Kromkamp, Resit Schuurman, Dave Bus en keeper Peter van der Vlag hebben aardig wat wedstrijden in het betaald voetbal afgewerkt. Aangevuld met talenten als Ruud Wellenberg en Khalid Karami staat er een prima ploeg.

Voor FC Zwolle is het zaak om de goede resultaten van de voorbije weken een goed vervolg te geven. Getuige de reeks van overwinningen zit het met de vorm wel goed, al was het spel in het mistige Veendam niet bijzonder goed. Maar met de steun van een vol uitvak moet het voor de Zwolse formatie mogelijk zijn een goed resultaat neer te zetten in Deventer. Scheidsrechter Jan Wegereef mag de derby, die om 12.30 uur aanvangt, in goede banen leiden.

Voetbal, FC Zwolle, Mustafa Saymak, Jupiler League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws