FC Zwolle verslaat ook Sparta Rotterdam

| 26-08-2011

FC Zwolle heeft de derde overwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer Art Langeler wist in eigen huis met 2-0 van Sparta Rotterdam te winnen, in een wedstrijd waarin Zwolle wilde aanvallen en Sparta zich beperkte tot tegenhouden. Het waren uiteindelijk de invallers Jeroen Ketting en Alexander Bannink die FC Zwolle langs Sparta schoten.

Trainer Langeler moest voor de wedstrijd tegen Sparta voor het eerst keuzes maken. Waar hij eerder weinig wisselmogelijkheden had door blessures en schorsingen, was dit tegen de Rotterdammers anders. Langeler kon het veroorloven om Ketting, Bannink en Leon Ter Wielen naast zich neer te zetten op de bank. De trainer koos voor dezelfde elf spelers die AGOVV versloegen. Linksback Bart van Hintum was één van die spelers. Ditmaal kon hij voor het eerst de negentig minuten volmaken. "Ik moet zeggen dat het best zwaar was, want ik heb zo’n zes weken niets kunnen doen. Ik kon met moeite op de been blijven, gelukkig is dit weer een stap vooruit om weer fit te worden”, aldus Van Hintum.

De linksback zag dat hij en zijn ploeggenoten aardig begonnen tegen de ploeg uit Rotterdam. Zwolle creëerde een overwicht, maar tot veel grote mogelijkheden leidde dat niet. "Als we die kansen die we kregen wel maken, is er niets aan de hand”, stelt de linksback. Hij doelde onder meer op de kansen voor Furdjel Narsingh. De rechtsbuiten werd twee keer goed weggestuurd door Norair Mamedov en Joey van den Berg, maar Narsingh vergat zijn schot in de hoek te plaatsen. Tot tweemaal toe kon doelman Nico Pellatz de bal redelijk eenvoudig keren.

Geen antwoord had Pellatz op het schot van Mamedov. De jonge spits, vorige week goed voor een hattrick tegen AGOVV, zag zijn inzet op de binnenkant van de paal belanden. Van Hintum: "Dat is pech, want die bal was prima." Trainer Langeler was tevreden over die fase van zijn team. Na een kwartier spelen in de tweede helft had Zwolle een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nassir Maachi mistte echter een penalty, die Bram van Polen versierde.

Het verstrijken van de tijd zonder doelpunt was voor trainer Langeler het sein om aanwinst Jeroen Ketting van de bank te halen. De spits was meteen belangrijk voor FC Zwolle met een doelpunt. Een corner van Sparta werd via Narsingh en Van den Berg omgezet in een kans voor Ketting, die met een lob doelman Pellatz kon verschalken. Het was een sein voor Sparta om de aanval te zoeken. Het leidde via Mark Veldmate bijna tot de gelijkmaker, maar zijn inzet schoot via de lat het veld weer in. "Volgens mij was dat de enige kans die ze hebben gehad”, zegt Van Hintum, die mede daarom tot man van de wedstrijd werd verkozen. Ook zijn wapen, een verre inworp, kon daarbij een rol hebben gespeeld. "Ja, daar gaan we nog veel uithalen dit seizoen”, hoopt de verdediger uit Oss. "We moeten er maar eens op gaan trainen."

Alexander Bannink, een andere invaller, scoorde uiteindelijk de bevrijdende 2-0. Langeler was hiermee uiteraard tevreden. "We gaan beter spelen en leveren een puike prestatie.” FC Zwolle kan nagenieten tot maandag 12 september. Dan staat de volgende wedstrijd op het programma in Helmond. Helmond Sport is om 20.00 uur de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Aafjes en Van Hintum; Olijve, Achenteh (81. Bannink) en Van den Berg; Narsingh (90. Saymak), Maachi (65. Ketting) en Mamedov

Sparta Rotterdam: Pellatz, Varela, Bentem (83. Schemltz), Slijngard, Willems; Nieuwendaal, Bruinier, Overtoom (69. Bel Hassani); Veldmate, Godee (46. Bilate) en John

Scoreverloop::
77. Jeroen Ketting 1-0
87. Alexander Bannink 2-0

Bijzonderheid:
61. Nassir Maachi (FC Zwolle) mist strafschop

Gele kaarten:
Olijve, Ketting, Mamedov (FC Zwolle), Bentem, Varela (Sparta Rotterdam)

Toeschouwers
6.911

Arbitrage:
Dhr. Higler (scheidsrechter), dhr. Hoksbergen en dhr. Polman (assistent-scheidsrechters) en dhr. Van der Lip (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Bart van Hintum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws