FC Zwolle United zet zich in voor G-sport

| 01-04-2011

FC Zwolle gaat zich van 4 tot en met 8 april inzetten voor de gehandicaptensport. Voetballers bezoeken namens FC Zwolle United verschillende organisaties en als afsluiting van de week staat de gehandicaptensport centraal bij de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De gehandicaptenteams De Swolse Kids en De Bengels Zwolle spelen een voorwedstrijd en tijdens de rust van de hoofdwedstrijd worden er penalty’s genomen door G-voetballers. Ook heeft de club enkele honderden toegangskaarten beschikbaar gesteld voor G-sporters.

De maatschappelijke tak van FC Zwolle onder de naam FC Zwolle United is een succes. Samen met verschillende partners krijgen bestaande en nieuwe maatschappelijke projecten de inhoud die past bij hun omgeving en betekenis. FC Zwolle United zal in de komende jaren verder groeien. Als organisatie, maar ook in maatschappelijke zin binnen de regio Zwolle. Het begrip BVO krijgt daardoor een geheel nieuwe betekenis voor FC Zwolle: Betrokken Voetbal Organisatie. Door mensen, voor mensen!

Dinsdag 5 april zullen enkele spelers van FC Zwolle een bezoek brengen aan De Twijn. Dat is een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Op donderdag 7 april brengen de spelers een bezoek aan WRVZ De Boog, een zaalvoetbalorganisatie voor spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Zwolle en Helmond Sport op vrijdag 8 april zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd. Zij financiert met de opbrengst talloze projecten, zodat lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen gaan.

Voetbal, FC Zwolle, De Twijn, G-voetbal, WRZV De Boog, G-sporten, PEC Zwolle United

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws