FC Zwolle stelt teleur tegen hekkensluiter

| 03-04-2010

FC Zwolle is er vrijdagavond niet in geslaagd om de hekkensluiter van de Jupiler League te verslaan. In Zwolle kwam FC Oss, dat de vorige speelronde met maar liefst 8-1 onderuit ging tegen SC Cambuur, niet echt in de problemen tegen een onder de maat spelend FC Zwolle. In een wedstrijd waarin slordigheden de boventoon voerden, bleef het 0-0.

De ploeg van trainer Art Langeler probeerde het wel, maar kreeg in de eerste helft niet wat het verdiende. De vrijwel enige kansen die helft, waren in het eerste half uur voor FC Zwolle. De grootste op naam van Erik Bakker. Die na een listige steekbal van Cecilio Lopes kon doorlopen naar het doel van FC Oss, maar verzuimde de 1-0 te maken. Zijn inzet werd knap gestopt door doelman Wilko de Vogt. De resterende speeltijd van de wedstrijd toonde weinig verbetering. Het slordige balverlies en magere voetbal waren typerend.

© Dennis Schnöink

Het was pas in blessuretijd toen de blauwvingers er alsnog met de drie punten vandoor konden gaan. Eldridge Rojer die de bal voor wist te krijgen, zag hoe Eric Botteghin hard inkopte. De verdediger, die de aanvoerdersband droeg wegens de blessure van Albert van de Haar, zag hoe zijn inzet van de lijn werd gehaald. De Zwollenaren bleven steken op een gelijkspel en moeten de resterende wedstrijden van de competitie nog een aantal punten behalen om zeker te zijn van een plek bij de laatste vijf.

“Het toewerken naar de wedstrijd, na de flinke nederlaag van afgelopen maandag, was een moeilijke opgave. Op het spel kunnen we echter verder bouwen”, aldus Oss-trainer Hans de Koning. Art Langeler stemde zich minder tevreden met het spel van zijn team. “We hebben teleurstellend gespeeld. Vooraf gezien wilden we snel scoren door druk te zetten. Helaas gebeurde dit niet.”

Voetbal, FC Zwolle, Cecilio Lopes, Art Langeler, Eric Botteghin, FC Zwolle Stadion, Erik Bakker, Eldridge Rojer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws