FC Zwolle speelt gelijk in Den Bosch

| 05-08-2011

FC Zwolle is de competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel in en tegen Den Bosch. De Zwolse treffers kwamen voor een groot deel op het conto van Furdjel Narsingh, die met een assist en een treffer heel belangrijk was voor FC Zwolle. Een grove fout van Said Bakkati en een afstandsschot van Benjamin van den Broek zorgden ervoor dat de wedstrijd in een puntendeling eindigde. Bovendien liepen beide ploegen tegen een rode kaart aan.

In de basisopstelling van FC Zwolle ontbrak de geblesseerde Arne Slot. De aanvoerder werd op zijn positie vervangen door Joey van den Berg. De nieuwe aankoop Jeroen Ketting was nog afwezig, Norair Mamedov stond als spits geposteerd. Of het zijn uitwerking had op de ploeg van trainer Art Langeler is onbekend, maar Zwolle begon vrij matig. Pas na een dikke tien minuten spelen kreeg Zwolle wat meer controle. Het leverde een goede kans op voor Nassir Maachi, die doelman Kevin Begois op zijn weg vond. Vlak daarna viel plotseling de eerste goal van de wedstrijd. Den Bosch-aanvaller Tom van Weert profiteerde van matig uitverdedigen aan Zwolse zijde. "Het was een fout, maar er zullen niet vaak treffers uit zulke situaties vallen”, vond Langeler. De eerste helft werd verder ontsierd door twee rode kaarten. Eerst werd Van Weert door scheidsrechter Ruud Bossen op een rode prent getrakteerd na een charge op Gerard Aafjes. Vlak daarna werd ook Zwolle tot tiental gereduceerd, omdat Alexander Bannink eveneens rood kreeg na een felle overtreding.

Langeler typeerde het Zwolse spel in het eerste bedrijf als matig. "Dat hebben we in de rust geprobeerd recht te zetten en die handschoen is goed opgepakt.” Want na de thee speelde FC Zwolle een kwartier lang prima voetbal, vond ook aanvaller Furdjel Narsingh. "Zeker, dat liep erg goed. Ik had op een gegeven moment echt het idee dat Den Bosch geen idee had wat te doen.” Zwolle profiteerde twee keer van het snel wegsturen van de van AZ overgekomen voorhoedespeler. Bij de gelijkmaker werd hij diep gestuurd vlak na een grote kans voor Den Bosch. Een breedtepass was aan Nassir Maachi wel besteed, die simpel kon binnen tikken. Bij de 1-2 stuurde Joey van den Berg Narsingh weg, die op volle snelheid de bal achter Begois prikte. "Ik ben erg blij dat ik wat meer in het spel betrokken werd, maar baal meer van het puntverlies. Want we hadden eigenlijk moeten doordrukken naar de 1-3”, aldus Narsingh. Die treffer viel niet, waarna Den Bosch opportunistisch op jacht ging naar de gelijkmaker. Die viel door een schot van Benjamin van den Broek.

Na afloop was Langeler toch blij met de puntendeling. "Want het had ook zomaar nog 3-2 voor Den Bosch kunnen zijn in de slotfase. Ik was lichtelijk zenuwachtig, maar gelukkig bleef het 2-2.” De coach repte verder nog over de onervarenheid van zijn ploeg. "We missen gewoon het gogme om op jacht te gaan naar de winnende treffer als we onder druk staan." Volgende week vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan FC Oss.

Wedstrijdstatistieken::

Opstellingen:
FC Den Bosch: Begois; Van Buuren (73. Van Buuren), Buitenhuis (58. Seuntjes), Peters, Brock; Van Dinter; Van Moorsel, Van den Broek; Reniers, Van Weert, Verbeek (73. Vlug)

FC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Aafjes en Bakkati; Achenteh (68. Olijve), Bannink en Van den Berg; Narsingh (87. Saymak), Maachi en Mamedov (77. Hiwat)

Scoreverloop:
19. Tom van Weert 1-0
51. Nassir Maachi 1-1
58. Furdjel Narsingh 1-2
84. Benjamin van den Broek 2-2

Gele kaarten:
Seuntjes (FC Den Bosch)

Rode kaarten:
39. Van Weert (Den Bosch)
45. Bannink (FC Zwolle)

Toeschouwers:
3.754

Arbitrage:
Dhr. Bossen (scheidsrechter), dhr. Boonman en dhr. Schiphorst (assistent-scheidsrechters) en dhr. Martens (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Nassir Maachi, Furdjel Narsingh

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws