FC Zwolle sluit seizoen af met ruime zege

| 15-05-2012

FC Zwolle heeft maandagavond haar laatste wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. In ‘t Harde eindigde de oefenwedstrijd tegen SV ‘t Harde in 1-12. De wedstrijd stond in het teken van het 75-jarig jubileum van de tweedeklasser uit de gemeente Elburg.

Bij FC Zwolle verving assistent-trainer Jaap Stam de afwezige hoofdtrainer Art Langeler. Stam, volgend jaar tevens trainer van het beloftenteam van PEC Zwolle, moest het stellen zonder een aantal geblesseerde spelers. SV ‘t Harde bood in de eerste helft goed tegenstand, maar kon niet voorkomen dat de Zwollenaren uitliepen naar een 0-5 ruststand. Jesper Drost, Bart van Hintum, Mustafa Saymak, Christiaan Cicek en Gieljan Tissingh waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

In de tweede helft was het verzet van ‘t Harde gebroken en liepen de Zwollenaren uit naar een ruime overwinning. Delano van Crooy bezorgde de toeschouwers nog wat vertier. De derde doelman van FC Zwolle viel na zeventig minuten in en deed wat het moest doen als spits: scoren. Ook Giovanni Hiwat, Cicek, Drost (tweemaal), Tissingh, en Darryl Lachman waren nog trefzeker. Michael Jeensma scoorde de eretreffer voor de thuisploeg. Voor de kampioen van Jupiler League was het de derde en laatste oefenwedstrijd in een week tijd. De spelers en technische staf kunnen nu genieten van hun welverdiende vakantie.

Voetbal, FC Zwolle, Jaap Stam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws