FC Zwolle sluit Jupiler League af met zege

| 27-04-2012

FC Zwolle heeft haar voorlopig laatste wedstrijd in de Jupiler League vrijdagavond winnend afgesloten. In eigen huis kwam de kampioen voor de rust op voorsprong door een doelpunt van Arne Slot, waarna diezelfde Slot in het tweede bedrijf de score nog verdubbelde: 2-0. Zwolle had het in de eerste veertig minuten niet makkelijk met Veendam, maar een ongelukkige rode kaart voor Veendammer Niek Loohuis hielp de Zwollenaren in het zadel.

Aanvoerder Arne Slot bedankte zijn ploeg eerder deze week met een mooi aandenken al voor het afgelopen seizoen, maar de middenvelder liet het hier niet bij. In het FC Zwolle Stadion zorgde Slot vrijdagavond voor een mooie afsluiter, door hoogstpersoonlijk met twee doelpunten voor een Zwolse overwinning te zorgen. FC Zwolle had het in de eerste veertig minuten van de wedstrijd lastig, maar leek in de 42ste minuut geholpen te worden. Een schot van Darryl Lachman werd in de zestien meter met de hand geblokt door verdediger Niek Loohuis, die daar tevens een rode kaart voor kreeg. De daaropvolgende penalty werd echter gemist door Arne Slot.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Toch kwam Zwolle nog voor de rust op voorsprong. Een lange bal werd door Ruud ter Heide prima teruggelegd op de inkomende Arne Slot, die de bal achter keeper Nienhuis schoot. Na de rust kregen beide ploegen de nodige kansen, maar een aantal keer stond het houtwerk voor de twee ploegen in de weg. Terwijl de supporters al met hun gedachten bij de vroege vakantie waren, gooide Slot, met zijn honderdste treffer in het betaalde voetbal, de wedstrijd in het slot. De Zwolse aanvoerder draaide zichzelf tussen een groot aantal spelers knap vrij en liet de Veendamse keeper met een schot in de rechter hoek kansloos.

Trainer Art Langeler vond de rode kaart van Niek Looshuis jammer voor de wedstrijd. “De penalty kun je geven, maar rood was overdreven. Dat is zonde voor de wedstrijd.” De oefenmeester zocht het echter ook bij zijn eigen ploeg. “We liepen voor rust teveel met de bal. Dat is niet het spel van Zwolle, waardoor de wedstrijd meer in balans kwam”, zegt Langeler. Door deze overwinning sloot de kampioen een succesvol seizoen geheel in stijl af. De club laat de Jupiler League voorlopig achter zich en kan uit gaan kijken naar de duels in onder andere het Philips Stadion, De Kuip en de Amsterdam ArenA.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Aafjes (45. Maachi), Van Hintum, Pot, Achenteh (67. Bakkati), Drost (78.Mamedov), Slot, Hiwat, Ter Heide

SC Veendam: Nienhuis; Apau, Vakalopoulos, Loohuis, Wagenaar, Lambooij, Hoxhaj (81. Coppoolse), Menting, Feenstra (75. Marrello), Opoku (60. Kluin), Hutten

Scoreverloop:
45. Arne Slot 1-0
74. Arne Slot 2-0

Bijzonderheden:
42. Arne Slot (FC Zwolle) mist strafschop
SC Veendam-trainer Gert Heerkes naar de tribune gestuurd in de rust

Gele kaarten:
Achenteh (FC Zwolle)

Rode kaarten:
Loohuis (SC Veendam)

Toeschouwers:
8.749

Arbitrage:
Dhr. Van de Graaf(scheidsrechter), dhr. Grosveld en dhr. De Wit (ass. scheidsrechters) en dhr. Bakker (vierde official).

Voetbal, FC Zwolle, Arne Slot, Jupiler League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws