FC Zwolle remiseert voor vierde keer op rij

| 08-04-2011

FC Zwolle is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. De koploper van de Jupiler League scoorde vrijdag in tegenstelling tot in de vorige drie duels wel, maar wist Helmond Sport niet te verslaan. In eigen huis bleef de ploeg van trainer Art Langeler steken op 1-1. Domper voor de Zwollenaren was bovendien de directe rode kaart voor Eric Botteghin, waardoor het de Braziliaanse verdediger de komende duels zal moeten missen vanwege een schorsing.

© Jupilerleague.nl

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Zwolle. Binnen tien minuten kopte Sjoerd Ars de 1-0 tegen de touwen en die goal, zijn 26ste van het seizoen, leek bevrijdend te werken. Zwolle was in de periode na het openingsdoelpunt de bovenliggende partij, al dwong het geen grote kansen af. Omslagpunt in de wedstrijd was een totaal onnodige overtreding van Eric Botteghin die door arbiter Jeroen Sanders met een rode kaart werd bestraft. De verdediger schopte Ibad Muhamadu op de zijlijn van achteren neer. Met een man meer kon Helmond Sport aan aanvallen denken, terwijl Zwolle zich beperkte tot verdedigen. Tot de gelijkmaker leidde dat echter nog niet.

Kort na rust kwam Helmond wel op gelijke hoogte. Terwijl de hele Zwolse verdediging aan buitenspel dacht, wist de ingevallen Etienne Esajas de bal bij Mark Veldmate te krijgen en die ronde onberispelijk af. Vlak daarop kwamen echter ook de gasten met tien man te staan toen Jop van der Linden rood kreeg voorgehouden. Sanders toonde zich consequent door ook zijn tackle van achteren met direct rood te bestraffen. Slachtoffer was Sjoerd Ars, maar de Zwolse topscorer kon het duel wel vervolgen.

Op basis van de tweede helft kwam de overwinning Zwolle uiteindelijk toe, maar de koploper wist nauwelijks een fatsoenlijke aanval te creëren. Het publiek, toch weer met ruim 9.000 man aanwezig, moest tot een kwartier voor tijd wachten voordat de Zwolse aanvalsdrang serieus werd. Onder aanvoering van Albert van der Haar en de al voor rust voor Nassir Maachi ingevallen Bram van Polen zocht de thuisploeg naar de bevrijdende winnende treffer, maar het kwam niet verder dan enkele schoten. Drie minuten in blessuretijd diende zich wel een grote kans aan. Een corner werd door Ars rechtstreeks richting doel gekopt, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald.

FC Zwolle - Helmond Sport: 1-1 (1-0)
'9 1-0 Ars
'48 1-1 Veldmate

Rood: Botteghin ('20), Van der Linden ('49)
Geel: Joppen, Olijve, Hocher, Esajas, Slot

Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Drost, Justiana, Slot, Olijve, Van der Haar, Maachi('28 Bakker/'83 Wildschut), Ars, Schreurs ('51 Van Polen)

Opstelling: Helmond Sport:Van Westerop, Joppen, Haastrup, Altheer, Van der Linden, Van Leerdam, Guijo-Velasco, Haemhouts, Veldmate('88 Koubali),Muhamadu ('43 Esajas/'63 Kazlauskas), Hocher.

Arbiter: Jeroen Sanders

Voetbal, FC Zwolle, Bram van Polen, Art Langeler, Eric Botteghin, Arne Slot, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws