FC Zwolle pijnlijk onderuit op Het Kasteel

| 15-01-2012

FC Zwolle heeft zondagmiddag haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op Het Kasteel in Rotterdam werd met 2-0 verloren van Sparta. Daarmee komt er een einde aan de serie van tien gewonnen wedstrijden op rij. Een dubieuze strafschop brak de wedstrijd in de tweede helft open. Toen doelman Diederik Boer daarna bij een 1-0 achterstand tegen een domme rode kaart aanliep, was het duel gespeeld. Zwolle ging alles-of-niets spelen en dat speelde Sparta in de kaart, dat via de counter op 2-0 kwam.

© Jupilerleague.nl

Diederik Boer en spelen op Het Kasteel: Het is tot dusverre geen gelukkige combinatie. “Twee keer gespeeld en twee keer een rode kaart. Het is niet echt een feestje voor mij om hier te spelen”, baalt Boer. De doelman dacht slim te handelen door met zijn lichaam binnen het strafschopgebied te blijven. Zijn hand kwam er echter buiten toen hij de bal beroerde. “Het was een impulsieve actie, ik dacht dat het wel kon.”

De kaart deed het duel op slot, omdat Zwolle even daarvoor al op achterstand kwam door een uiterst discutabele penalty. Said Bakkati beroerde Jeremy Bokila volgens de Belgische scheidsrechter Ottevaere zwaar genoeg om een strafschop toe te kennen. Bokila benutte het buitenkansje gretig. “Volgens mij was het geen penalty, maar het kantelde wel het duel”, vindt Boer. Na het wegsturen van de keeper ging Zwolle op jacht naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen kreeg de ploeg niet. Tien minuten voor tijd benutte Mario Bilate de rebound, die invaldoelman Leon ter Wielen moest prijsgeven na een schot van Bokila.

Dat er een ploeg met de drie punten aan de haal ging, daar leek het na drie kwartier spelen totaal niet op. Beide teams hielden elkaar in bedwang, zonder daarbij tot echt grote kansen te komen. De beste mogelijkheid was nog voor Sparta. Doelman Boer schoot de bal vol tegen de rug van Bokila, maar kon het speeltuig nog vlak voor de lijn oprapen. Zwolle stelde daar vrij weinig tegenover. Een counter via Nassir Maachi en een vrije trap van Bart van Hintum, die via de muur over ging, meer gevaar kon de ploeg van trainer Langeler niet stichten. Daar kon de inbreng van huurling Ruud ter Heide na rust ook niets meer aan veranderen.

Ondanks het verlies wanhoopt Boer niet, een scenario als het vorige seizoen schiet niet direct door zijn hoofd. “We verliezen een keer, maar hebben nog een voorsprong. Er is nog niets aan de hand.” Komende vrijdag kan FC Zwolle laten zien dat het verlies een incident is. Dan wacht in eigen huis Almere City FC.

Wedstrijdstatistieken
Sparta Rotterdam: Pellatz; Varela, Luirink, Veldmate, Slijngard; Nieuwendaal, Rutjes (Benthem), Bruinier (74. Bilate); Bel Hassani, Bokila (89. Schmeltz), Veldmate.

FC Zwolle: Boer, Bakkati (68. Ter Wielen), Lachman, Pot (74. Bannink), Van Hintum; Olijve, Achenteh; Mamedov (62. Ter Heide), Slot, Maachi, Van den Berg.

Scoreverloop
57. Jeremy Bokila (strafschop) 1-0
79. Mario Bilate

Gele kaarten
Nieuwendaal, Luirink (Sparta Rotterdam), Van den Berg (FC Zwolle)

Rode kaart
67. Diederik Boer (FC Zwolle)

Toeschouwers
7.066

Arbitrage:
Dhr. Ottevaere (scheidsrechter), dhr. De Weirdt en dhr. Vanyzere (assistent-scheidsrechters) en dhr. Van den Hurk (vierde official).

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Diederik Boer, Jupiler League, Ruud ter Heide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws