FC Zwolle op jacht naar titel tegen RKC

| 21-04-2011

Winst is het enige dat telt voor FC Zwolle, als het vrijdagavond in eigen huis aantreedt tegen RKC Waalwijk. De koploper van de Jupiler League kan bij een overwinning tegen de nummer twee het kampioenschap bijna niet meer ontgaan en daarom speelt de ploeg van trainer Art Langeler gewoon voor drie punten.

Alleen op doelsaldo zouden de Waalwijkers Zwolle dan nog kunnen passeren. Mocht de thuisploeg winnen van RKC, dan is één punt tegen FC Den Bosch (thuis) of Cambuur (uit) voldoende. Ook RKC Waalwijk zal in Zwolle strijden voor de drie punten, wil het nog uitzicht houden op directe promotie naar de eredivisie. In het belangrijke thuisduel mist trainer Art Langeler nogal wat basisspelers. Zo is Joey van den Berg nog altijd geblesseerd en ontbreken Diederik Boer en Eric Botteghin door een schorsing. In het doel staat daarom de jonge Leon ter Wielen. De 22-jarige Ommenaar maakte afgelopen vrijdag in het met 1-2 gewonnen duel bij Sparta Rotterdam zijn debuut in het betaalde voetbal.

Op de afsluitende training ontbraken donderdag de Zwolse spitsen Sjoerd Ars en Danny Schreurs met kleine pijntjes. Zij zijn er vrijdagavond echter gewoon bij. Ook Erik Bakker maakt, net als in Rotterdam, zijn opwachting in de basiself.

Opstelling FC Zwolle: Ter Wielen, Bakkati, Olijve, Drost, Justiana, Slot, Van der Haar, Van Polen, Schreurs, Bakker en Ars.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Danny Schreurs, Diederik Boer, Joey van den Berg, Leon ter Wielen, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws