FC Zwolle nekt negental Almere City laat

| 20-01-2012

FC Zwolle heeft het vrijdagavond bijzonder lastig gehad met Almere City FC. De Almeerders namen binnen het kwartier brutaal een 0-2 voorsprong door goals van Gianluca Nijholt en Thijs Sluijter. Zwolle kon dit pas in de absolute slotfase ombuigen tot een 3-2 zege, mede dankzij twee rode kaarten aan Almeerse zijde. “Ik denk dat we blij mogen zijn dat we de achterstand nog konden ombuigen”, stelt invaller Ruud ter Heide na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

FC Zwolle begon het duel met Almere City FC met dezelfde veldspelers als afgelopen zondag, toen er in Rotterdam met 2-0 werd verloren van Sparta Rotterdam. Alleen Leon ter Wielen was nieuw in de basis, hij verving de geschorste Diederik Boer. Dit betekende opnieuw een reserverol voor Ruud ter Heide, die vanaf de bank zag hoe Almere City FC bijzonder effectief aan het duel begon. De eerste twee kansen, een intikker van Gianluca Nijholt en een schuiver van Thijs Sluijter na een afgemeten voorzet van Mikhail Rosheuvel, belandden beiden achter Ter Wielen in het net.

“We begonnen inderdaad onrustig”, stelt Ter Heide. “De 0-2 achterstand was op dat moment zeker niet onverdiend”, vindt ook trainer Art Langeler. Zwolle viel na die snelle tegenslagen wel aan, maar slaagde er niet in vele kansen bij elkaar te voetballen. De aanvallende druk werd vlak voor de thee toch beloond met een treffer. Arne Slot schoot op doelman Erwin Friebel na een vrije trap, waarna de rebound voor de voeten belandde van Joey van den Berg en een Almeers been. Nassir Maachi was er vervolgens als de kippen bij om de bal in het dak van het doel te jagen. “Dat was een cruciaal moment”, aldus Langeler. “Na rust hoefden we nog maar één treffer te maken voor een resultaat, dan zou die derde ook wel komen.”

Toch leek het direct na rust mis te gaan. Een lobje van Mitchell Burgzorg belandde op de lat. “Die had er ook in kunnen gaan en dan was het lastig geworden”, erkent Ter Heide, die na rust Maachi verving. Zwolle bleef dus in leven en dankzij twee rode kaarten aan Almeerse zijde werden de kansen op een goed resultaat alleen maar groter. Leroy Resodihardjo kreeg van scheidsrechter Higler een rode kaart nadat hij hard doorging op een Zwollenaar. Ook Dion Malone mocht eerder douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Niet lang nadat Almere tot negental werd gereduceerd kwam de gelijkmaker. Ter Heide schoot de bal binnen. “Erg lekker om in je eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek er eentje binnen te lopen.”

In de slotfase drukte Zwolle door, maar kansen voor onder meer invaller Jesper Drost gingen naast of werden over geschoten. Vlak voor tijd viel die bevrijdende 3-2 toch. Een prima combinatie tussen Said Bakkati en Arne Slot werd door de laatste met een bekeken schuiver in de korte hoek tot winnende treffer gepromoveerd. Langeler was na afloop alleen tevreden met de drie punten. “Ik ben zeker niet tevreden over ons spel, zeker tegen negen man speelden we teveel in een trechter. Daar moeten we op de training nog hard aan werken. Toch is het lekker om na een 0-2 achterstand te winnen.” Ter Heide was uiteraard ook content. “Lekker dat we toch winnen. Zeker ook omdat ik prima ben opgevangen door die gasten. Ik denk dat ik me aardig aanpas aan het spel. Als ik in de zestien meter kan zijn en oorlog kan maken, dan ben ik op mijn best.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken
FC Zwolle: Ter Wielen, Bakkati, Lachman, Pot, Van Hintum, Olijve, Achenteh (78. Drost), Mamedov, Slot, Maachi (46. Ter Heide), Van den Berg

Almere City FC: Friebel, Resodihardjo, Malone, Felixdaal, Kappenberg, De Lange, Burgzorg, Nijholt (46. Hollart), Rosheuvel, Meulens (64. Robertson), Sluijter (75. Misidjan)

Scoreverloop
6. Gianluca Nijholt 0-1
15. Thijs Sluijter 0-2
45+2. Nassir Maachi 1-2
72. Ruud ter Heide 2-2
90. Arne Slot 3-2

Gele kaarten
Ter Heide (FC Zwolle), Burgzorg, Nijholt (Almere City FC)

Rode kaarten
59. Leroy Resodihardjo (Almere City FC)
75. Dion Malone (Almere City FC), 2x geel

Toeschouwers
8.179

Arbitrage
Dhr. Higler (scheidsrechter), dhr. Schuitemaker en dhr. Slot (assistent-scheidsrechters) en dhr. Van Turenhout (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Arne Slot, Jupiler League, Nassir Maachi, Ruud ter Heide

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws