FC Zwolle neemt voorschot op de titel

| 18-02-2011
© Jupilerleague.nl

Onder toeziend oog van een groot leger Zwollenaren heeft lijstaanvoerder FC Zwolle vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler won in Volendam met 0-2. De koploper wist daarmee het gat met nummer vier FC Volendam te vergroten naar veertien punten.

Joey van den Berg was de maker van het openingsdoelpunt aan de Dijk. Hij tekende vlak na rust voor de eerste treffer van de wedstrijd. Na een combinatie met Sjoerd Ars haalde hij uit en trof doel met een schot in de verre hoek. Danny Schreurs maakte in de slotfase met een rake kopbal aan alle twijfel een einde: 0-2. De voorsprong van Zwolle op RKC Waalwijk, dat vrijdag ook won, bedraagt nog altijd negen punten. Helmond Sport, FC Volendam en FC Eindhoven zagen de achterstand op de lijstaanvoerder verder groeien.

Art Langeler toonde zich na afloop van de wedstrijd uiteraard zeer tevreden. “Een terechte overwinning voor veel eigen publiek en dat is natuurlijk heerlijk voetballen. We hebben vanavond goed gevoetbald, met name het eerste halfuur van de wedstrijd was goed. Nu er even van genieten en weer op naar volgende week”, aldus een blije oefenmeester. Gert Kruys, trainer van Volendam, had louter complimenten voor FC Zwolle: “FC Zwolle is de terechte koploper en gaat kampioen worden. Wij zijn nog lang niet zover als deze ploeg. Deze ploeg is in alles een voorbeeld voor mijn eigen ploeg.”

© Jupilerleague.nl

FC Volendam - FC Zwolle: 0-2
'53 0-1 Van den Berg
'87 0-2 Schreurs

Geel: Dissels (FC Volendam)

Opstelling FC Volendam: Zwarthoed, Bakkenes (Veldwijk/'73), Schilder, Halfhuid, Sterk, Dissels (Kruys/'57), Zsidai, Lindenbergh, Platje, Tuyp (Tol/'57), Van Dijk.

Opstelling FC Zwolle: Boer, Pot, Botteghin, Drost, Justiana, Slot, Schreurs (Maachi/'88), Van der Haar, Van Polen (Olijve/'67), Ars, Van den Berg (Wildschut/'75).

Arbiter: Jack van Hulten

Voetbal, FC Zwolle, Danny Schreurs, Joey van den Berg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws