FC Zwolle morst punten tegen Den Bosch

| 27-02-2010

De mannen van trainer Art Langeler zijn vrijdagavond in het FC Zwolle Stadion niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen FC Den Bosch: 1-1. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen genoeg mogelijkheden kregen om de overwinning binnen te halen. Zo was FC Zwolle de betere ploeg in de eerste helft en kreeg FC Den Bosch de meeste mogelijkheden in de tweede helft.

Voorgaand aan de wedstrijd werd er op indrukwekkende wijze stil gestaan bij het overlijden van Zwolle-supporter Joop Steggink. FC Zwolle trapte na de minuut stilte af en zocht direct de aanval. In de 25ste minuut kreeg Eric Botteghin de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij stond na een vrije trap van Albert van der Haar één op één met de keeper van Den Bosch, Brahim Zaari. Botteghin wist de bal echter niet goed te raken. Daarna kreeg de thuisploeg kans op kans. In de 28ste minuut schoot Van der Haar snoeihard op doel, na een goede combinatie met Danny Schreurs. Maar Zaari bokste de bal goed weg.

De Boschenaren kwamen er gewoonweg niet aan te pas en de openingstreffer hing in de lucht. In de 32ste minuut was het zover. Na een goede uittrap van Diederik Boer kon Schreurs doorlopen op keeper Zaari en maakte het beheerst af. FC Den Bosch kreeg daarna nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo kopte Niels Vorthoren over en schoot Angelo Modesto Martha op de paal. En in de laatste minuut van de eerste helft zag Wilmer Kousemaker zijn schot net weggetikt worden door keeper Boer.

In de tweede helft nam FC Den Bosch de regie in handen. De Zwollenaren kwamen niet aan voetballen toe. Den Bosch drukte in deze fase van de wedstrijd door en Kousemaker maakte in de 68ste minuut de verdiende gelijkmaker. Wat volgde was een spannend slot met meerdere kansen voor FC Den Bosch. Schreurs kwam na een verkeerde terugspeelbal nog wel één op één te staan met keeper Zaari, maar wist niet te scoren. In de slotfase hield keeper Diederik Boer FC Zwolle overeind, waardoor het bleef bij 1-1.

Na afloop was Art Langeler blij met het gelijke spel. “We begonnen sterk, maar konden dat sterke spel niet volhouden. In de afgelopen wedstrijden wisten we steeds toe te slaan als de tegenstander sterker werd. Dit keer lukte dat niet. Vooral tussen de linies lag te veel ruimte. Gezien de goede mogelijkheden die FC Den Bosch heeft gehad, mogen we tevreden zijn met een gelijkspel”, aldus Langeler.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, FC Zwolle Stadion, Albert van der Haar, Danny Schreurs, Diederik Boer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws