FC Zwolle maakt geen fout tegen Fortuna

| 12-11-2010

FC Zwolle heeft haar koppositie in de Jupiler League vrijdag met succes verdedigd door hekkensluiter Fortuna Sittard te verslaan. Bijna 6.000 supporters zagen de Zwollenaren met 4-1 winnen. Na de vroege openingsgoal van Arne Slot zat Zwolle direct op rozen, maar het liet de Limburgers slordig terug in de wedstrijd komen. Een doelpunt van Danny Schreurs op slag van rust bracht Zwolle opnieuw op voorsprong, waarna Sjoerd Ars zich de tweede helft mocht uitleven door de 3-1 en 4-1 te maken.

Omdat de concurrentie tegen elkaar speelde en er sowieso punten werden gemorst, deed Zwolle vrijdag zeer goede zaken. Zo verloor Sparta met 3-1 bij Cambuur en lieten ook Den Bosch en Helmond Sport kostbare punten liggen. Dat deden zij echter tegen respectievelijk FC Volendam (0-1) en RKC Waalwijk (1-2), de twee naaste belagers van Zwolle. RKC staat nu op vier punten van de Zwollenaren, FC Volendam staat op gelijke hoogte. Op basis van het doelsaldo mag FC Zwolle zich echter de koploper noemen. De ploeg van trainer Art Langeler is de meest scorende en minst gepasseerde uit de hele competitie en heeft zodoende het beste doelsaldo.

Hoewel Zwolle in bepaalde fases erg slordig speelde, had het erg weinig moeite met Fortuna. Bij de eerste de beste aanval was het al raak. Arne Slot stuurde Danny Schreurs diep, om zelf positie voor de goal te kiezen. De bal van Schreurs was perfect op maat en dus kon Slot al na 25 seconden de 1-0 maken. Na de openingstreffer kreeg Schreurs zelf een goede mogelijkheid om de 2-0 aan te tekenen, maar zijn inzet belandde op de paal. Zodoende konden de gasten uit Limburg na een half uur spelen langszij komen, al ging daar knullig balverlies van Eric Botteghin aan vooraf. In de laatste minuut van de eerste helft herstelde Schreurs echter orde op zaken door de 2-1 binnen te tikken.

In de tweede helft had Zwolle geen kind meer aan Fortuna en liep het eenvoudig uit naar een 4-1 overwinning. Clubtopscorer Sjoerd Ars tekende voor beide doelpunten. In de 71ste minuut schoot Ars de bal hard, maar bekeken langs doelman Wintjens en besliste daarmee het duel. Niet veel later stond hij opnieuw aan het einde van een aanval en maakte hij zijn honderdste doelpunt in het betaalde voetbal. De 26-jarige aanvalsleider kreeg de bal op een presenteerblaadje van Danny Schreurs, die zo een prima wedstrijd bekroonde met één doelpunt en drie assists.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Danny Schreurs, Arne Slot, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws