FC Zwolle loopt weg bij Sparta en RKC

| 29-10-2010

Koploper FC Zwolle heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Almere City. De ploeg van trainer Art Langeler won op eigen bodem met 4-0 en zag twee grote concurrenten verliezen. RKC ging thuis met 1-2 ten onder tegen Dordrecht en Sparta kreeg met 3-1 klop in Den Bosch.

Voor Zwolle was Almere City zoals verwacht geen partij. De Zwolse formatie kon het zich zelfs veroorloven - in de persoon van Sjoerd Ars - een strafschop te missen. Een ingestudeerde vrije trap bood Arne Slot halverwege de eerste helft een vrije schotkans. De middenvelder maakte dankbaar gebruik van de ruimte en passeerde keeper Johan Jansen. De doelman van de bezoekers had in de tweede helft ook geen antwoord op inzetten van Danny Schreurs, Sjoerd Ars en Yanic Wildschut.

Frank Olijve werd door de supporters gekozen tot 'Man of the match'. De middenvelder speelde verrassend genoeg centraal in de defensie en kon terugkijken op een goede wedstrijd. "Ik heb alleen een paar keer tijdens een oefenwedstrijd op dinsdagavond achterin gespeeld, want eigenlijk ben ik een middenvelder. Daar ligt ook mijn voorkeur, al wil ik overal wel spelen als ik daarmee de ploeg kan helpen. Ik denk dat ik persoonlijk kan terugkijken op een goede wedstrijd. We bleven achterin gemakkelijk overeind al haalden we bij lange na niet ons normale niveau. Ik vind het mooi dat ik gekozen ben tot de eerste man van de wedstrijd."

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Danny Schreurs, Arne Slot, Yanic Wildschut, Frank Olijve, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws